Parteneriat de asistență socială între Mitropolia Moldovei și Centru Multifuncțional ”Eternitate” Concordia s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni

974

“Fericiți cei milostivi, ca aceia se vor milui” (Matei 5, 7) – astfel ne vorbește Iisus Hristos, Mântuitorul neamului omenesc, în Sfânta Evanghelie. Milostenia sau îndurarea creștină izvorăște din iubirea de Dumnezeu și de aproapele și se manifestă prin ajutorarea materială și morală a semenilor noștri aflați în nevoie.

Mântuitorul, Care este modelul desăvârșit al milosteniei (Matei 11, 32; Marcu 8, 2), ne-a arătat că la Judecata de apoi faptele îndurării trupești și sufletești sunt acelea care ne vor deschide porțile fericirii veșnice (Matei 25, 34-40). Pentru a fi miluit de Dumnezeu, omul trebuie să fie bun la suflet, compătimitor şi milostiv faţă de toată lumea, împlinind cea mai importantă dintre porunci, şi anume aceea de a-L iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele nostru, iar slujirea bătrânilor neputincioși este tocmai o modalitate de împlinire cu desăvârșire a acestei dumnezeiești porunci.

Așadar, în după-amiaza Duminicii Lăsatului sec de carne, bătrânii cazați în Centru Multifuncțional «Eternitate» din s. Dubăsarii Vechi raionul Criuleni, creat în cadrul proiectului «Concordia – pentru bătrânii noștri» al organizației de binefacere «CONCORDIA» din Austria, au avut parte de multe bucurii.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, a oficiat rugăciuni de binecuvântare a acestui cămin social.

Biserica cu hramul ”Sf. Arhanghel Mihail”, amplasată în imediata vecinătate, a finanțat alimentația bătrânilor cazați în acest azil pentru ziua de duminică. Pentru bătrâni și angajați au fost pregătite mici cadouri – cruciulițe din Țara Sfântă și Cărți de rugăciune.

La fel, dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal “Activitate Socială și Caritate” a Mitropoliei Moldovei a venit cu o donație de 3 cărucioare, 3 mergătoare, scutece și produse de panificație.

Dna Tatiana Cerlat, Managerul instituției, a mulțumit respectuos oaspeților, exprimând cu multă speranță că și pe viitor azilul va beneficia de sprijinul în diferite proiecte de caritate a Mitropoliei Moldovei.

Mulțumim din suflet angajaților și tuturor celor implicați în susținerea Centrului! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
698

Expoziția „Tradiție și memorie istorico-culturală salvgardată în manuscrisele de la Mănăstirea Noul Neamț”

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită joi, 13 mai, ora 15.00, la vernisarea Expoziției „Tradiție și memorie istorico-culturală salvgardată în manuscrisele de la Mănăstirea Noul Neamț”. Evenimentul este organizat în contextul apropiatei Zile Internaționale a Muzeelor (18 mai) și a Nopții Europene a Muzeelor. Organizatorii și-au propus să aducă în atenția publicului […]


Foto