Slujba privegherii în cinstea Praznicului Nașterii Domnului la Mănăstirea Curchi

261

În ajunul marelui Praznic al Naşterii Domnului, miercuri, 6 ianuarie 2021, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, a oficiat slujba Privegherii în cinstea Praznicului Nașterii Domnului în biserica „Sf. Irh. Nicolae” a mănăstirii Curchi.

Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos ne este de folos doar atunci când reprezintă și renașterea noastră duhovnicească, când se umple de sensul pocăinței, al încrederii în Cel Ce Se naște în peștera Betleemul ului, când se umple de sensul nădejdii și al dragostei de Dumnezeu și aproapele. Naşterea lui Hristos să ne fie de folos. Cerul să ne devie accesibil, iar mântuirea aproape. Aceasta este chemarea sărbătorii: Fiul lui Dumnezeu nu a venit ca să piardă lumea, ci să o mântuiască.

La sfârșit, Preasfințitul Siluan le-a dorit tuturor celor prezenți să aibă o sărbătoare plină de lumină, pace și bucurie. „Vă doresc ca Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Hristos să vă aducă pace și bucurie, să vă aducă mângâiere după un an cu mai multe greutăți. Să ne încredem că Dumnezeu, Cel care a făgăduit să fie cu noi până la sfârșitul veacurilor, ne va ajuta, mângâia și ne va fi alături”, a menționat Preasfinția Sa.

Hristos Se naște! Slăviți-L!

Sursa: manastireacurchi.md

 


Articole postate de același autor
1306

Este un dar de la Dumnezeu să-ţi vezi păcatele în mulţimea şi josnicia lor

„De ce să mă spovedesc? Eu nu am nici un păcat mare. Să se mărturisească cei ce au ucis, au jefuit, au săvârşit nelegiuiri sau vreun alt fel de păcat.” În cea dintâi împrejurare, omul nu crede că va fi iertat din pricina apăsătoarei conştiinţe a păcătoşeniei sale, iar aici lipseşte orice conştiinţă a păcătoşeniei. […]