Peste 1000 de caserole cu mâncare caldă sunt distribuite zilnic de voluntari, refugiaților din Ucraina

1436

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, și în aceste zile pline de momente emoționante, continuă acțiunile de ajutorare pentru cei refugiați din calea conflictelor armate din Ucraina.

În acest sens, peste 1000 de caserole cu mâncare caldă sunt distribuite zilnic la Vama Palanca și în mai multe centre de plasament pentru refugiați din Capitală, precum: Hotelul Nord Vest, căminele studențești pe de str. Creangă, dar și de pe str. Bogdan Voievod din Chișinău și alte destinații unde sunt cazate persoane refugiate.

Bucatele sunt pregătite cu susținerea a mai multe instituții social-filantropice ale Mitropoliei Moldovei: Cantina Socială de la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, patronat de ÎPS Mitropolit Vladimir, Centrul Social din cadrul parohiei cu hramul „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din or. Sângera, mun. Chișinău, Centrul Social și de Caritate „Preoteasa Irina Cij” din Chișinău, Casa de Milostenie a Mitropoliei și alte parohii ale BOM.

De asemenea, în sprijinul acestor inițiative ale Bisericii Ortodoxe din Moldova, pe lângă parohiile și instituțiile sociale din țara noastră, s-au alăturat și parohiile ortodoxe moldovenești din Italia, organizate și păstorite de către PS Ambrozie, Episcop de Bogorodsk, care au adunat în acest sens suma de 1000 de euro, pentru procurarea a diverse bunuri, precum: alimente neperisabile și mâncare pentru copii, lenjerii, jucării și rechizite pentru copii, produse pentru igienă personală (în special pentru femei și copii), în susținerea celor refugiați.

Mulțumim respectuos, tuturor celor care au oferit în aceste zile spații de cazare, transport gratuit și masă, preoților și credincioșilor din Protopopiate, mănăstirilor, dar și tinerilor voluntari ai Mitropoliei, care ne susțin în sortarea, pregătirea și distribuirea pachetelor pentru refugiați.

În continuare, tinerii voluntari ai Mitropoliei colectează la Centrul Social-Misionar de la Catedrala „Înălțarea Domnului – Sf. Vineri” din Chișinău (str. Grigore Ureche 58), lucruri de primă necesitate, care sunt distribuite familiilor de refugiați cazate în mai multe puncte din Capitală și din țară.

Cei care doresc să se alăture acestor acțiuni umanitare, sunt îndemnați să doneze prosoape, perne, plapume, haine pentru femei, bărbați și copii, produse alimentare ușor de păstrat (covrigi, biscuiți, ceai, conserve, ș. a.), produse de igienă (în special, scutece pentru copii), cărți, caiete cu activități pentru copii și elevi, creioane, carioci și alte lucruri necesare.

De asemenea, instituțiile și familiile care au locuri de cazare disponibile pentru refugiați ne pot contacta la numărul de telefon: +373 67 223 981 (Serghei Crudu).

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate
Sursa: mitropolia.md

 
 
 

 


Articole postate de același autor
3201

Câinele și pisica

Odată, un om stătea liniştit la masă, ospătându-se cu poftă din felurile pregătite. La picioare, s-a aşezat câinele său. Uitându-se în ochii omului, câinele îşi spunea: “Dă, Doamne, să mănânce cu poftă stăpânul meu şi, după ce s-o sătura, să-mi dea şi mie o bucăţică!” În acest timp, s-a apropiat şi pisica. Privindu-l pe om […]