O nouă seară duhovnicească la Lucășeuca: Fericirea de al avea oaspete pe părintele Vasile Ciobanu!

1711

Duminică 3 aprilie, cu ajutorul lui Dumnezeu am avut o nouă întâlnire și fericirea de a ne împărtăși din Cuvântul ziditor al Părintelui Vasile Ciobanu! Ca de obicei, Părintele Vasile a reușit din plin să capteze creștinii prezenți prin modul său de a fi și prin înțelepciunea cu care a fost înzestrat de Dumnezeu! 

Discuțiile au fost legate de Sfânta Cruce, atât materială cât și spirituală. Începând cu Adam și Eva, din rai Părintele a ajuns să prezinte excepțional toate versetele din Biblie care fac referință la Sfânta Cruce, importanța acestea în viața creștinilor și sensul cinstirii acesteea. De asemenea și sensul Crucii spirituale nu a fost trecut cu vederea, părintele îndemnându-i pe toți să-și poarte crucea cu cea mai adâncă smerenie, cea de mamă, soție, cetățean, părinte al unui copil cu handicap. S-au finisat discuțiile cu o serie de întrebări, atât referitoare la Sfânta Cruce cât și la viața duhovnicească a creștinului ortodox!

Mulțumim mult de tot tuturor participanților și în mod special Părintelui Vasile, care și-a jertfit timpul pentru zidirea duhovnicească a creștinilor din Lucășeuca!

Duminica următoare, cu mult drag îl așteptăm pe Părintele Octavian Solomon. Vom aborda subiectul Apocalipsei, Semnul Fiarei, Sinodul din vară, dar și Întâlnirea Patriarhului cu Papa Francisc, subiecte care au reușit să stârnească multă zâzanie între creștinii noștri!

Preot Iulian Rață


Articole Asemănătoare
2180

Oaspetele de onoare al Bisericii Sfânta Treime din Lucășeuca, Dl. Dr. Vasile Timiș a făcut seara de neuitat pentru toți creștinii din localitate!

  Cu binecuvântarea Prea Cuviosului Părinte Siluan, Protopop de Orhei, în Biserica din Sfânta Treime în fiecare duminică au loc seri duhovnicești, având de fiecare dată drept invitați preoți și teologi de excepție, atât din țară, cât și de peste hotarele ei. Duminică, 17 aprilie 2016, oaspetele de onoare, care a reușit să mângâie inimile […]

    Articole postate de același autor
    2102

    Sfântul Mare Mucenic Dimitrie sărbătorit la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”

    Miercuri, 8 noiembrie 2017, când Biserica Ortodoxă face pomenire Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de soborul de preoţi şi diaconi slujitori și de credincioșii Catedralei veniți astăzi pentru a […]