O nouă seară duhovnicească la Lucășeuca: Fericirea de al avea oaspete pe părintele Vasile Ciobanu!

1154

Duminică 3 aprilie, cu ajutorul lui Dumnezeu am avut o nouă întâlnire și fericirea de a ne împărtăși din Cuvântul ziditor al Părintelui Vasile Ciobanu! Ca de obicei, Părintele Vasile a reușit din plin să capteze creștinii prezenți prin modul său de a fi și prin înțelepciunea cu care a fost înzestrat de Dumnezeu! 

Discuțiile au fost legate de Sfânta Cruce, atât materială cât și spirituală. Începând cu Adam și Eva, din rai Părintele a ajuns să prezinte excepțional toate versetele din Biblie care fac referință la Sfânta Cruce, importanța acestea în viața creștinilor și sensul cinstirii acesteea. De asemenea și sensul Crucii spirituale nu a fost trecut cu vederea, părintele îndemnându-i pe toți să-și poarte crucea cu cea mai adâncă smerenie, cea de mamă, soție, cetățean, părinte al unui copil cu handicap. S-au finisat discuțiile cu o serie de întrebări, atât referitoare la Sfânta Cruce cât și la viața duhovnicească a creștinului ortodox!

Mulțumim mult de tot tuturor participanților și în mod special Părintelui Vasile, care și-a jertfit timpul pentru zidirea duhovnicească a creștinilor din Lucășeuca!

Duminica următoare, cu mult drag îl așteptăm pe Părintele Octavian Solomon. Vom aborda subiectul Apocalipsei, Semnul Fiarei, Sinodul din vară, dar și Întâlnirea Patriarhului cu Papa Francisc, subiecte care au reușit să stârnească multă zâzanie între creștinii noștri!

Preot Iulian Rață


Articole Asemănătoare
1347

Oaspetele de onoare al Bisericii Sfânta Treime din Lucășeuca, Dl. Dr. Vasile Timiș a făcut seara de neuitat pentru toți creștinii din localitate!

  Cu binecuvântarea Prea Cuviosului Părinte Siluan, Protopop de Orhei, în Biserica din Sfânta Treime în fiecare duminică au loc seri duhovnicești, având de fiecare dată drept invitați preoți și teologi de excepție, atât din țară, cât și de peste hotarele ei. Duminică, 17 aprilie 2016, oaspetele de onoare, care a reușit să mângâie inimile […]

    Articole postate de același autor
    1914

    Sfântul Sfințit Mucenic Foca, Episcopul de Sinope

    În cetatea Sinopiei era un om numit Pamfil, şi avea de soţie pe Maria. Aceştia au născut pe acest fericit Foca, care din tinereţe era plin de darul Duhului sfânt; îi gonea pe diavoli din oameni şi tămăduia neputinţele. Ajungând la vârsta bărbatului desăvârşit, pentru viaţa lui cea îmbunătăţită, a fost ales episcop acelei cetăţi. […]