Vizită de lucru la penitenciarele nr. 4 și nr. 15 din Cricova

2139

Astazi, 4 aprilie, am efectuat vizita de lucru la Penitenciarul nr. 4 si nr. 15 din Cricova. Scopul deplasarii a fost familiarizarea cu mersul lucrarilor de reparatie si amenajarea in biserica "Sf. Nicolae" (P. 4) si biserica "Nasterea Maicii Domnului" (P. 15).

Impreuna cu preot. Cornel Bitca, protodiac. Ioan Brasoveanu, Igor Bannicov-Talmaci si un grup de ctitori, am facut cunostinta cu stare de pregatire a bisericii "Sf. Nicolae", locasul sfant ridicat prin staruinta preotului-capelan Cornel Bitca,unde la moment se desfasoara lucrari de pictura, dirijate de pictorul Igor Talmaci si i confectionarea catapetesmei de catre un grup de mesteri din randul detinutilor. Au fost propuse unele recomandari si sugestii. Speram ca toate lucrarile vor fi finisate pina la 22 mai -Hramul bisericii si totodata sfintita de carte ierarhii Mitropoliei Moldovei. Delegatia s-a intalnit cu seful penitenciarului nr. 4 - domnul Andrei Gabura, locotenent-colonel de justitie, care si-a exprimat toata sustinerea din partea institutiei in realizarea obiectivelor propuse la amenajarea si sfintirea sfantului locas.

In continuare, am vizitat biserica "Nasterea Maicii Domnului" (P. 15), fiind insotiti de seful institutiei penitenciare - domnul Ruslan Zvertovschi, locotenent-colonel de justitie, unde la fel merg lucrari de reparatie si infrumusetarea sfantului locas.

Pr. Maxim Melinti


Articole postate de același autor
1602

Sfinţii Constantin şi Elena sărbătoriţi la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”

Vineri, 3 iunie 2016. Cînd întreaga Ortodoxie îi cinstește pe Sfinții de Dumnezeu Încoronați, Împărați și Întocmai cu Apostolii Constantin și Elena, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni. În dimineața zilei Ierarhul, a fost întîmpinat de slujitori […]


Foto