Vizită de lucru la penitenciarele nr. 4 și nr. 15 din Cricova

1769

Astazi, 4 aprilie, am efectuat vizita de lucru la Penitenciarul nr. 4 si nr. 15 din Cricova. Scopul deplasarii a fost familiarizarea cu mersul lucrarilor de reparatie si amenajarea in biserica "Sf. Nicolae" (P. 4) si biserica "Nasterea Maicii Domnului" (P. 15).

Impreuna cu preot. Cornel Bitca, protodiac. Ioan Brasoveanu, Igor Bannicov-Talmaci si un grup de ctitori, am facut cunostinta cu stare de pregatire a bisericii "Sf. Nicolae", locasul sfant ridicat prin staruinta preotului-capelan Cornel Bitca,unde la moment se desfasoara lucrari de pictura, dirijate de pictorul Igor Talmaci si i confectionarea catapetesmei de catre un grup de mesteri din randul detinutilor. Au fost propuse unele recomandari si sugestii. Speram ca toate lucrarile vor fi finisate pina la 22 mai -Hramul bisericii si totodata sfintita de carte ierarhii Mitropoliei Moldovei. Delegatia s-a intalnit cu seful penitenciarului nr. 4 - domnul Andrei Gabura, locotenent-colonel de justitie, care si-a exprimat toata sustinerea din partea institutiei in realizarea obiectivelor propuse la amenajarea si sfintirea sfantului locas.

In continuare, am vizitat biserica "Nasterea Maicii Domnului" (P. 15), fiind insotiti de seful institutiei penitenciare - domnul Ruslan Zvertovschi, locotenent-colonel de justitie, unde la fel merg lucrari de reparatie si infrumusetarea sfantului locas.

Pr. Maxim Melinti


Articole postate de același autor
1090

Pr. Iustin Pârvu: Şi teh­nica, şi civi­li­za­ţia e dată de Dum­ne­zeu să ne folo­sim de ea, dar să o folo­sim cu răs­pun­dere…

Acuma sigur că şi teh­nica, şi civi­li­za­ţia asta e dată de Dum­ne­zeu să ne folo­sim de ea, dar să o folo­sim cu răs­pun­dere şi să o folo­sim ast­fel, încât să nu ne deran­jeze viaţa noas­tră sufle­tească. E bun, sigur, să înlo­cu­ieşti o lumâ­nare cu un bec. Dar să fie spre rugă­ciune, spre o carte de […]


Foto