O masă caldă pentru 2.500 de copii din trei judeţe sărace

2109

World Vision România a lansat programul „Pâine şi Mâine”, prin intermediul căruia va fi oferită zilnic o masă caldă copiilor săraci din mai multe zone defavorizate. Într-o primă etapă, 2.500 de copii din judeţele Vaslui, Dolj şi Vâlcea vor mânca la şcoală un prânz care să asigure nutriţia necesară dezvoltării optime şi vor participa timp de 2 ore și la activități extrașcolare sub directa îndrumare a unui cadru didactic.

Un număr de 2.500 de copii săraci din judeţele Vaslui, Dolj şi Vâlcea vor primi zilnic o masă caldă la şcoală, după finalizarea orelor, în cadrul programului „Pâine şi Mâine” derulat de organizaţia World Vision România. Totodată, copiii vor participa timp de 2 ore şi la activităţi extraşcolare sub directa îndrumare a unui cadru didactic. Astfel, scopul programului este de a asigura nutriția necesară pentru dezvoltarea copiilor şi diminuarea ratei abandonului şcolar în satele sărace. Organizaţia a anunţat că a pregătit, prin parteneriate la nivel local, condițiile pentru livrarea hranei și asigurarea suportului şcolar în cadrul unităţilor de învăţământ. Totodată, părinţii copiilor afectaţi de sărăcie şi care vor deveni beneficiarii acestui proiect vor învăţa despre importanţa educaţiei, despre nutriţie şi sănătate. „Trebuie să spargem cercul vicios al lipsei de viitor prin lipsa de educaţie şi să tratăm direct sursa problemelor. Nu ne putem permite ca, din cauza sărăciei de azi, copiii care vor asigura pâinea de mâine a generaţiilor viitoare să rateze șansa să se dezvolte normal și să-și câștige traiul cu demnitate. Copiii nu ajung la şcoală pentru că sunt flămânzi nu au cele necesare şi nu are cine să îi susţină în demersul educaţional. Devin astfel adulţi fără pregătire, cu şanse de angajare reduse, care îşi formează familii cu aceleaşi probleme, generaţie după generaţie”, a declarat, într-un comunicat, Daniela Buzducea, director executiv World Vision România.

Pentru a atrage atenția asupra efectului sărăciei în viața copiilor și pentru a sublinia legătura cu abandonul școlar, campania pentru programul „Pâine și Mâine” se va desfășura sub sloganul „Unii copii mănâncă doar litere”. Cei care vor să contribuie la asigurarea hranei copiilor din satele sărace o pot face prin donaţii directe pe pagina www.painesimaine.ro, prin transmiterea unui SMS (valoare 2 euro) cu textul PÂINE la 8844, direcționarea a 2% din impozitul pe venit până pe 25 mai 2016 sau prin sponsorizări. „Intervenţia în comunitate şi în familiile sărace este dificilă, se izbeşte uneori de situaţii greu de imaginat, iar copiii sunt principalele victime. Trebuie să ţintim la aducerea copiilor la şcoală, asigurându-ne că ajutorul ajunge direct la ei, în forma de care au nevoie”, a adăugat Daniela Buzducea.

Copiii din comunităţile sărace se află şi în atenţia autorităţilor centrale, Guvernul prezentând luna trecută un plan antisărăcie care prevede, printre măsuri, înfiinţarea de creşe comunitare în comunităţile urbane. De asemenea, copiii săraci care frecventează învăţământul preşcolar beneficiază de tichete sociale în cuan­tum de 50 lei/lună cu care pot fi achiziţionate alimente, haine, rechizite.

Rapoartele ONU arată că 40,4% dintre români trăiesc în sărăcie extremă, iar procentajul copiilor afectaţi de acest fenomen este chiar mai mare, respectiv 48,5%, plasându-ne pe locul 1 în UE la acest capitol. Astfel că peste 225.000 de copii merg la culcare flămânzi în fiecare seară. Din această cauză ei nu mai pot da un randament bun la şcoală, mulţi având rezultate slabe la şcoală, iar alţii sfârşesc prin a abandona. Rata abandonului şcolar în România este la un nivel de 18%, cu mult peste media europeană, de 11%.

sursa Ziarul Lumina


Articole Asemănătoare
5231

E absolut firesc ca soţii să fie mai legaţi unul de celălalt decât de părinţi

Ei bine, am examinat pe scurt situaţia de pe poziţiile părinţilor; acum, câteva cuvinte despre felul în care o vede tânăra generaţie. Aceştia, bineînţeles, au „dreptatea lor”. În Sfânta Scriptură stă scris: „Va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va uni cu femeia sa, şi vor fi amândoi un trup” […]

Articole postate de același autor
1162

Ziua Cărții Ortodoxe la Ungheni

Miecuri, 22 martie 2017, în a doua jumătate a zile, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în incinta Bibliotecii Publice „D. Cantemir”, or. Ungheni, a avut loc ,,Ziua Cărții Ortodoxe”. Respectiva activitatea a fost organizată de Sectorul Eparhial Relații Culturale și Mișcarea Eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei […]