O mare minune a Maicii Domnului cea Grabnic Ajutătoare

15381

După ce-i murise soțul, o doamnă din Megara a fost înștiințată de Serviciul Fiscal să se prezinte la oficiul local pentru reglementarea unei mari datorii pe care soțul o făcuse prin firmele pe care le avea. S-a dus așadar la Fisc ca să afle despre ce sumă de bani este vorba și despre cum se poate achita de datorie. Funcționarul i-a spus că n-o poate primi în acea zi pentru că se ocupă de alți solicitanți și trebuia să studieze dosarul cu atenție. Așa că i-a spus că-i va telefona în două-trei zile.

Dar pentru că bani nu erau, înainte de ziua aceasta grea s-a dus împreună cu sora ei la Mănăstirea Maicii Domnului ”Grabnic ascultătoarea” și s-a rugat din inimă Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu să ”reglementeze“ ea chestiunea așa cum știe și poate mai bine.

Și, îtr-adevăr, după trei zile, când s-a dus la funcționarul Fiscului pentru a afla suma datorată, nu i-a venit să creadă ce a auzit : ”Doamnă, cazul datoriei dvs a fost închis. A venit ieri o doamnă și a achitat toată datoria!”

Doamna l-a intrebat atunci ce și cum, fiindca ea nu trecuse să plătească. “Nu știu “, i-a spus el, “cine era doamna aceea. Important pentru noi e că dosarul a fost închis, pentru că datoria a fost platită”.

Trebuie spus că despre datoria aceasta nu avea cunoștiință nimeni altcineva în afară de mama și de fiica femeii. Mai știa însă și Preasfânta Născatoare de Dumnezeu,….

Spunea fiica ei c-o auzise pe văduvă zicând apoi: ” Preasfanta mea, îmi arde inima numai când mă gândesc la această minune nemaiauzită, cum ai intrat în sediul Fiscului ținând în mână banii pentru datoria noastră, cum ai pășit pe holurile zgomotoase ale clădirii…Cum voi putea spune lumii întregi despre casierul care a luat banii din sfințitele tale mâini fără să se cutremure de nedumerire ? Preasfântă Maica, l-a trecerea ta n-au sunat clopotele, însă ele răsună în nima mea și vor răsuna cât voi fi , împreună cu lacrimi de recunoștință pentru că m-ai învrednicit să trăiesc așa o minune – eu, o atât de neînsemnată roabă a lui Dumnezeu”….

Minunea s-a petrecut în 1995 și s-a consemnat în cartea Preasfântei Născătoare de Dumnezeu, Stăpâna cea Grabnic Ascultătoare, editata de Sfânta Mănăstire Mandra din Attica. Identitatea femeii este cunoscuta Sfintei Mănăstiri.

Icoana Maicii Domnului “Grabnic Ascultătoarea”a fost pictata în Muntele Athos, în jurul anului 1800, și dusă de călugării athoniți în orașul Smirna din Asia Mica.

Odată cu izgonirea grecilor de către turci și refugierea lor în Grecia, icoana a poposit în insula Mytilini până în anul 1965, când a fost dăruită Mănăstirii din Mandra, regiunea Attiki, unde se află și astăzi.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu se află printre noi, dar noi ne punem prea des nădejdea în cele ale lumii, și prea rar în puterea lui Dumnezeu, a Maicii Sale și a Sfinților , care atât așteaptă de la noi – credință și puțină osteneală în lupat cu propriile patimi…

Minune publicata in ” Familia Ortodoxa ” nr.9 din septembrie 2012


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
3929

Maica Domnului sfătuiește pe Sfântul Vasile să se înfrâneze de la orice băutură

Odinioară, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, arătându-se Sfântului Vasile cel Mare, i-a zis: „De-ți este voia să-ți fiu prieten și să-ți fiu ajutătoare în toate nevoile tale, ascultându-te pe tine ori de câte ori te vei ruga, lasă-te de băutura vinului și de toată băutura și așa mă vei avea pe mine grabnic ajutătoare”. Sfântul Vasile […]

    Articole postate de același autor