Adunarea trimestrială a preoților din Protopopiatul Râşcani

1828

În data de 19 iunie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a avut loc adunarea preoților din cadrul protopopiatului Râşcani, convocată de către prot. mitr. Sveatoslav Ungureanu, protopopul bisericilor din această circumscripţie. 

În cadrul adunării s-au abordat mai multe subiecte, printre care retrospectiva evenimentelor desfăşurate în perioada pascală. S-a discutat despre necesitatea implicării preoților în desfăşurarea tabărelor de odihnă pentru copii. Totodată, părintele protopop a venit cu îndemnul de a-i încuraja pe absolvenţii cu râvnă şi dragoste faţă de cele sfinte, către instituţiile de învăţământ teologic. oferindu-le sprijinul şi suportul necesar.

La ședință a participat și reprezentata Casei Teritoriale de Asigurări Sociale, d-na Lucia Covalciuc, care a vorbit despre necesitatea prezentării actelor fiecărei parohii către CTAS, conform legislației în vigoare.

A urmat mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mtr. Ioan Paiul. Părintele Ioan i-a îndemnat pe cei prezenţi să-şi păstreze râvna şi dragostea faţă de misiunea încredinţată, rămânând vrednici slujitori ai Bisericii Lui Hristos.  

Protopopiatul Râşcani


Articole Asemănătoare
1787

O săptămână dedicată Sfântului Ştefan cel Mare desfăşurată în Protopopiatul Râşcani

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în perioada 10 – 16 iulie a.c., protopopiatul Râșcani a desfăşurat mai multe evenimente  în cinstea  Sf. Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare. Astfel, la data de  10 iulie, tabăra de odihnă ,,Vulturașul” din s. Șaptebani a găzduit o întâlnire de suflet consacrată marelui voievod. Elevii au vizionat un film despre viaţa […]

Articole postate de același autor
3228

Preotul Constantin Stadnițchi – martirizat în timpul persecuțiilor sovietice

Preotul Constantin Stadnițchi s-a născut la 23 mai 1886[1]. În perioada anilor 1899-1903 a urmat studiile la Școala spirituală din Chișinău[2]. După absolvirea studiilor, a fost numit cântăreț la Biserica “Sf. Nicolae” din Frăsinești, jud. Lăpușna, iar în anul 1905, a fost transferat la Biserica “Pogorârea Sf. Duh” din Seliștea, același județ[3]. După zece ani […]