Nimic nu este mai de preț decît libertatea

1655

Nimic nu este mai de preț decît libertatea, căci doar din condiția de libertate poate fi trăită și dăruită iubirea. De aceea libertatea nu este condiționată de nimic: nici de legi, nici de sărăcie, nici de boală, nici măcar de lanțuri și sabie.

Libertatea este o stare de spirit a omului care privește dincolo: dincolo de sabie, dincolo de cușcă, dincolo de boală, dincolo de moarte, dincolo de legile trecătoare ale stapinirorilor muritori. De aceea apostolul Pavel se întreabă:oare cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? - “Căci sînt încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, nici înălţimea, nici adâncul şi nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Hristos Iisus, Domnul nostru” (Romani 8, 38-39).

Fiind libertatea atît de la îndemînă, încît nici sabia și nici lanțul sa nu o poată speria, e păcat să te faci rob de bunăvoie nălucirilor mulțimii.

Dar robul nu înțelege chemarea libertății, căci libertatea inafara stăpânului este moarte pentru el.

Sclavia spiritului a cuprins omenirea și întunericul se lasa peste lume. Acum răsună limpede întrebarea lui Hristos: “Oare cînd voi veni, mai găsi-voi credință pe pămînt?” (Luca 18,8).

Părintele Savatie (Baștovoi)


Articole Asemănătoare
4371

Pe foarte mulți oameni frica îi împiedică să vină la Hristos

Frica este un foarte mare păcat și pe foarte mulți oameni frica îi împiedică să vină la Hristos sau să se convertească sau să fie mai buni. Le e frică. Degeaba avem însușiri frumoase, mari calități; dacă ne lipsește curajul, toate sunt corupte, toate sunt stricate. E virtute esențială, în lipsa căreia totul se pierde! Dacă vrei să fii liber, trebuie să […]

    Articole postate de același autor
    1416

    Grupul coral „Gnosis” – tineri care ne apropie de Dumnezeu prin cântare

    Recent, în cadrul celei de-a II-a ediție a Galei Tineretului Ortodox, care a avut loc la 11 februarie 2018, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, la Sala cu Orgă din capitală, tinerii din Grupul coral „Gnosis” au fost menționați în semn de înaltă recunoștință pentru activitatea rodnică cu Diplomă de Excelență […]


    Foto