Nimic mai scump decât un zâmbet de copil

1515

Lumea este în fața unei noi provocări și aceasta poate fi cea mai mare dintre primejdii. Forțele întunericului au ales cu minuțiozitate ținta, vor să lovească în ceea ce are omenirea mai valoros din punct de vedere social, cultural și moral – familia. În fața unei numeroase prezențe adunate în sala de festivități a Liceului Teoretic Meșterul Manole din satul Sălcuța, raionul Căușeni, Nicolae Jelihovschi, preot-paroh al bisericii Adormirea Maicii Domnului din localitatea avea să menționeze: Cine lovește în familie, lovește și în biserică. Rămânând fără familie și fără biserică omenirea se pomenește în fața pericolului de a dispărea.

Aceste cuvinte au fost pronunțate în cadrul unei conferințe organizate de către Asociația Ortodoxă pentru Copii și Tineret Valeriu Gafencu în colaborare cu Asociația Moldova pentru viață. Domnișoara Nadejda Usatîi, președințele asociației nominalizate, a vorbit cu argumente  imbatabile despre necesitatea păstrării familiei și necesitatea de a păstra această lume prin copii. E înfiorător dar adevărat: în ficeare an prin avorturi numai în Republica Moldova și România sunt uciși mai mult de jumătate de milion de copii. Este trist, dar majoritatea dintre familiile înregistrate la noi se destramă prin divorț. În consecință asociația a inițiat un marș Pentru viață, pentru femeie, pentru familie  cu scopul de a combate acest flagel. Deasemenea, s-a recurs la fondarea unui șir de centre de consiliere pentru femeile în criză de sarcină.

În semn de susținere  a ideilor de consolidare a familiilor elevii și profesorii de la liceul  Meșterul Manole au pornit pe un Drum al Crucii până la biserica din sat. Acolo a fost oficiată o slujbă în susținerea celor care au o familie, care intenționează să o formeze și tuturor celor  care cred în valorile eterne al familiei tradiționale.

Vladimir SĂRĂTILĂ

jurnalist


Articole postate de același autor
16561

Ce sunt Acatistele şi ce trebuie să ştim despre ele

Foarte mulţi credincioşi nu înţeleg întotdeauna la ce se referă cuvântul Acatist, confundând slujba în sine a Acatistului cu unele pomelnice cu cereri speciale pe care ei le alcătuiesc, înşirând în conţinutul lor nevoile vieţii lor personale. Prin cuvântul Acatist se înţelege în primul rând slujba liturgică alcătuită de Biserică întru cinstirea unui sfânt, aducându-i […]