Oră demonstrativă la Liceul „L. Damian” din or. Râşcani

1189

La 30 martie Liceul Teoretic “Liviu Damian” din or. Râşcani a găzduit ora demonstrativă la disciplina opţională Religie, preot profesor Constantin Râciu.

Lecţia a fost realizată cu elevii clasei a V-a şi s-a propus tema “Întemeierea Bisericii Creştine”, asistând un grup de pedagogi din cadrul instituţiei în frunte cu doamna director Stela Scripliuc.

Ora a fost captivantă, elevii fiind activi ş demonstrând cunoştinţe profunde în domeniul istoriei creştinismului. Profesorul a foslosit diverse metode şi a prezentat un scurt film documentar la tema propusă.

Doamna director a apreciat profesionalismul şi dăruirea părintelui Constantin, menţionând că din clipa când sunt realizate ore de Religie în instituţie copiii au devenit mai cumpătaţi, mai responsabili şi cu mai multă dragoste faţă de cei din jur.

“Prin realizarea acestor ore se stabileşte o punte de colaborare între Biserică şi Şcoală, dar şi cu Familiile celor care sunt legaţi de instituţia de învăţământ. Credinţa nu cade din cer, ea se cultivă zi de zi: acasă, la şcoală, dar şi în societate”, a menţionat pr. Constantin.

În aceeaşi zi, după ore elevii au prezentat o activitate extracuriculară cu genericul "Primăvara".

Pr. Octavin Moşin pentru “Altarul Credinţei”


Articole Asemănătoare
1186

Bătrânii din s. Nihoreni în grija parohiei

Mai bine de un deceniu s-a stabilit o frumoasă colaborare între administrația Casei de bătrâni ”Andrei Colibaba”, director Ecaterina Osipova, și parohia ”Nașterea Maicii Domnului”, paroh prot. Teodor Domnița, din s. Nihoreni, r. Râșcani. Periodic se fac vizite la acest azil, iar bătrânii singuratici sunt mângâiați cu rugăciunea, dar și cu daruri oferite din inimă […]

    Articole postate de același autor
    1111

    20 de familii social vulnerabile din Cricova au primit ajutor din partea Bisericii

    În parohia Sf. Ierarh Nicolae din or. Cricova, către sărbătoarea Învierii Domnului, parohul bisericii preotul Nicolae Andrieș a organizat un act de binefacere pentru 20 de familii social vulnerabile din localitate. Astfel, părintele paroh împreună cu câțiva credincioși a mers pe la aceste familii și a împărțit pungi cu produse alimentare de primă necesitate. “Nu […]