Oră demonstrativă la Liceul „L. Damian” din or. Râşcani

1600

La 30 martie Liceul Teoretic “Liviu Damian” din or. Râşcani a găzduit ora demonstrativă la disciplina opţională Religie, preot profesor Constantin Râciu.

Lecţia a fost realizată cu elevii clasei a V-a şi s-a propus tema “Întemeierea Bisericii Creştine”, asistând un grup de pedagogi din cadrul instituţiei în frunte cu doamna director Stela Scripliuc.

Ora a fost captivantă, elevii fiind activi ş demonstrând cunoştinţe profunde în domeniul istoriei creştinismului. Profesorul a foslosit diverse metode şi a prezentat un scurt film documentar la tema propusă.

Doamna director a apreciat profesionalismul şi dăruirea părintelui Constantin, menţionând că din clipa când sunt realizate ore de Religie în instituţie copiii au devenit mai cumpătaţi, mai responsabili şi cu mai multă dragoste faţă de cei din jur.

“Prin realizarea acestor ore se stabileşte o punte de colaborare între Biserică şi Şcoală, dar şi cu Familiile celor care sunt legaţi de instituţia de învăţământ. Credinţa nu cade din cer, ea se cultivă zi de zi: acasă, la şcoală, dar şi în societate”, a menţionat pr. Constantin.

În aceeaşi zi, după ore elevii au prezentat o activitate extracuriculară cu genericul "Primăvara".

Pr. Octavin Moşin pentru “Altarul Credinţei”


Articole Asemănătoare
1598

Bătrânii din s. Nihoreni în grija parohiei

Mai bine de un deceniu s-a stabilit o frumoasă colaborare între administrația Casei de bătrâni ”Andrei Colibaba”, director Ecaterina Osipova, și parohia ”Nașterea Maicii Domnului”, paroh prot. Teodor Domnița, din s. Nihoreni, r. Râșcani. Periodic se fac vizite la acest azil, iar bătrânii singuratici sunt mângâiați cu rugăciunea, dar și cu daruri oferite din inimă […]

    Articole postate de același autor
    2001

    Omul creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu a devenit vicean şi corupt

    Toată viaţa noastră este preocupată cu legea spirituală. Aceasta este raţiunea pentru care ne-am retras din lume şi am renunţat la viaţa de familie, care în sine nu e un lucru păcătos. Am abandonat acestea pentru a ne exprima iubirea pentru Domnul într-o manieră unică, ascultând de prima poruncă în mod total. Fiind chemaţi de […]


    Foto