Fericit cel care caută la sărac şi la sărman; în ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul. (Psalmul 40,1) | Daruri pentriu o familie defavorizată din raionul Rîșcani

565

Fericit cel care caută la sărac şi la sărman; în ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul. (Psalmul 40,1)

În urma binecuvântării Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, de mai mulți ani se desfășoară o conlucrare rodnică între Asociația de Voluntariat Vatra Moldovei Vicenza și protopopiatele din țara noastră.

De această dată prin intermediul Asociației de Voluntariat Vatra Moldovei Vicenza coordonată de Prot. mitr. Veniamin Onu, preot-misionar și slujitor la Biserica Ortodoxă din Vicenza, Italia, în protopopiatul Rîșcani au fost trimise ajutoare umanitare pentru mai multe familii social-vulnerabile.

Săptămâna aceasta, protopopul circumscripției Rîșcani, Prot. mitr. Sveatoslav Ungureanu a distribuit mai multe colete cu ajutoare (îmbrăcăminte, hăinuțe pentru copii și alimente de primă necesitate) la o familie cu mai mulți copii, dintre care cel mai mare a împlinit 19 ani și este orb.

“Nu putem fi indeferenți de astfel de cazuri, care sunt ca o rană deschisă pe trupul societății noastre”, a mărturisit protopopul de Rîșcani,  părintele Sveatoslav.

“Este o bucurie imensă, nu mă pot opri din plâns. Când îi văd pe copii bucuroși, nu îmi mai trebuie nimic. Nu m-am așteptat la un asemenea ajutor. Mulțumim Bisericii pentru acest ajutor. Părintele care a venit la noi ne-a adus mare bucurie”, a spus mama copiilor.

Protopopiatul Rîșcani


Articole postate de același autor
2022

Preotul Dimitrie Revenco – învinuit de spionaj în favoarea României și condamnat la moarte prin împușcare

Preotul Dimitrie Revenco s-a născut la 20 ianuarie 1891 în familie de țărani. Părinții săi erau Gheorghe și Elena Revenco din satul Cureșnița, jud. Soroca. A fost botezat la 28 ianuarie în Biserica “Nașterea Maicii Domnului” din Cureșnița de către preotul Efimie Jovmir, nași de botez fiind Ștefan Revenco și soția lui Timofei Ciubuc, Anastasia[1]. […]