Actualitate

Negresa de post cu merisoare

6195

O negresa de post pufoasă şi foarte gustoasă. Merişoarele îi dau un plus de gust şi savoare.

Ingrediente

2 cani faina
1 cana zahar 
1 cana merisoare
3 linguri cacao
1lingurita praf copt
1 cana apa
1/2 cana ulei
400 gr gem caise

Mod de preparare

Punem intr-un vas ingredientele uscate (faina, cacao, zaharul si praful de copt) Le amestecam si punem apoi gemul, apa si uleiul. Mixam compozitia apoi adaugam merisoarele. Daca nu aveti merisoare le puteti inlocui cu ce va pofteste inima: alune, caise uscate, stafide,nuci, etc. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pana incepe sa se desprinda de mariginile tavii. Lasam sa se raceasca apoi taiem cubulete. Daca doriti puteti face o glazura de cacao pentru ele.


Articole Asemănătoare
525

Mâncăruri sănătoase de post din chiliile mănăstireşti

Nu sunt puţine cazurile de români care ajung la urgenţă în postul Paştelui, principalul motiv fiind faptul că nu îşi asigură suficiente vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică acestei perioade. Există însă, pe lângă clasicele mâncăruri tradiţionale de post (zacuscă, fasole, paste) şi un alt fel de reţete, la fel de lipsite de ingredientele […]

Articole postate de același autor
1897

Sfântul Sinod a decis constituirea Comitetului organizatoric pentru desfășurarea manifestărilor comemorative la 100 de ani de la începutul prigoanei asupra Bisericii Ortodoxe Ruse

La 1 februarie în încăperile Patriarhului din incinta Catedralei patriarhale „Hristos Mântuitorul”, din or. Moscova, sub președinția Preafericirii Sale, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril a avut loc ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.  La lucrările înaltului for a participat, în calitate de membru permanent, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii […]