Actualitate

Negresa de post cu merisoare

6130

O negresa de post pufoasă şi foarte gustoasă. Merişoarele îi dau un plus de gust şi savoare.

Ingrediente

2 cani faina
1 cana zahar 
1 cana merisoare
3 linguri cacao
1lingurita praf copt
1 cana apa
1/2 cana ulei
400 gr gem caise

Mod de preparare

Punem intr-un vas ingredientele uscate (faina, cacao, zaharul si praful de copt) Le amestecam si punem apoi gemul, apa si uleiul. Mixam compozitia apoi adaugam merisoarele. Daca nu aveti merisoare le puteti inlocui cu ce va pofteste inima: alune, caise uscate, stafide,nuci, etc. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pana incepe sa se desprinda de mariginile tavii. Lasam sa se raceasca apoi taiem cubulete. Daca doriti puteti face o glazura de cacao pentru ele.


Articole Asemănătoare
11049

Meniu orientativ de post și reguli de alimentație

Când am ținut prima dată Postul Mare în întregime, matură fiind, ajungând la Sărbătoarea Bunei Vestiri, am mâncat toată ziua aproape doar pește, simțindu-mă secată de puteri. M-am întrebat multă vreme: cum de Sfinții Părinți vorbesc atât de frumos despre post și despre beneficiile sale, și despre cum ajută mintea și sufletul să se rupă […]

Articole postate de același autor
35

,,Personalități eterne românești”. Eveniment deosebit la orflinatul preafericitul Iosif, patronat de mănăstirea Hîncu

  Cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni și cu purtarea de grijă a Egumenei Parascheva (Cazacu), Stareța mănăstirii ,,Sfînta Cuv. Parascheva”, Hîncu. Orfelinatul ,,Preafericitul Iosif”, din or. Chișinău, patronat de mănăstirea Hîncu, a găzduit o manifestare culturală inedită, prezentată de Colectivul de Profesori ai Catedrei Limba Română și Terminologie Medicală, USMF, Nicolae […]