Actualitate

Negresa de post cu merisoare

6213

O negresa de post pufoasă şi foarte gustoasă. Merişoarele îi dau un plus de gust şi savoare.

Ingrediente

2 cani faina
1 cana zahar 
1 cana merisoare
3 linguri cacao
1lingurita praf copt
1 cana apa
1/2 cana ulei
400 gr gem caise

Mod de preparare

Punem intr-un vas ingredientele uscate (faina, cacao, zaharul si praful de copt) Le amestecam si punem apoi gemul, apa si uleiul. Mixam compozitia apoi adaugam merisoarele. Daca nu aveti merisoare le puteti inlocui cu ce va pofteste inima: alune, caise uscate, stafide,nuci, etc. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pana incepe sa se desprinda de mariginile tavii. Lasam sa se raceasca apoi taiem cubulete. Daca doriti puteti face o glazura de cacao pentru ele.


Articole Asemănătoare
5381

Gogoși cu gem

Gogoșile sunt un desert întotdeauna ușor de făcut, dar la fel de ușor de mâncat! Ingrediente: • 500 g faina • 150 ml apa • 2 linguri de zahar • 2 linguri ulei • 50 ml suc de portocala proaspat stors • 1 lingura zeama de lamaie • 12 g drojdie proaspata • un praf […]

Articole postate de același autor
1396

Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala Episcopală din Soroca

Credincioșii soroceni au participat în prima zi a Postului Mare la Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul, oficiată la Catedrala Episcopală din municipiul Soroca. Serviciul divin a fost săvârșit de Preasfințitul Ioan al Sorocii, Episcop Vicar mitropolitan, împreună cu clericii Catedralei Episcopale. În această perioadă a Postului Mare, slujbele sunt împodobite cu o rugăciune deosebită, a […]