Familia tradițională oglindește învățătura de credință Ortodoxă

2802
 

Astăzi numeroşi slujitori și de credincioși din toate colțurile țării au răspuns apelului Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și au participat la Marșul Familiei.

Având în frunte arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova, participanții la manifestație au pornit de la Mănăstirea Ciuflea, parcurgând în mod organizat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt către scuarul Catedralei Mitropolitane. Pe parcursul drumului, preoții și credincioșii – copii, tineri și vârstnici – s-au rugat Bunului Dumnezeu și Preacuratei Maicii Sale și au purtat lozinci pro-familie și împotriva păcatului homosexualității.

În scuarul Catedralei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s-a adresat tuturor celor prezenți mulțumind participanților la marș pentru mobilizare și unitate în numele unor valori sfinte, precum sunt cele ale familiei.

În continuare Mitropolitul a îndemnat creștinii să nu se rușineze să mărturisească credința lor întru Hristos, mai ales prin exemplul pe care îl dau societății personal, dar și împreună cu familiile lor. ,, Suntem convinși că anume familia tradițională oglindește învățătura de credință Ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam. Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând să demonstrăm că suntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut.

Creştinii cu care am reuşit să discutăm ne-au împărtăşit că au venit la marş pentru că susțin familia tradițională, așa cum o știm cu toții din moşi-strămoși ca loc unde copii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre.

Renata Prisacaru, locuitoarea raionului Strășeni ne-a mărturisit:

,,Astăzi am venit cu mare bucurie în suflet la această procesiune din partea tuturor consătenilor mei, care opteză pentru valorile creștine, tradiția de a transmite și altor generații familia tradițională și pentru tot ceea ce a creat Bunul Dumnezeu pe acest pământ. Căsătoria, copii reprezintă un lucru sfânt și pace sufletească. Deci, să păstrăm cu sfințenie tot ceea ce ne-a lăsat Dumnezeu''.

,,Am venit aici, pentru că cred cu adevărat în Dumnezeu și pentru că sunt sigură că aceasta este calea adevărată-familia biologică, naturală și nu ceea ce se încearcă să ni se promoveze. M-am rugat bunului Dumnezeu pentru ca să ne ajute să ne păstrăm credința ortodoxă, credința cea adevărată'', a menționat o altă participantă la marș, Elena.

Preotul Veaceslav a mărturisit că familia creată de Dumnezeu va dăinui de la început și până la sfârșit. În acest context, Marșul Familiei a fost organizat cu scopul de a reaminti credincioșilor că suntem un popor al lui Dumnezeu și că suntem o familie sănătoasă. De aceea, trebuie să trăim cu Dumnezeu, pentru că fără de El nu suntem în în stare de a realiza nimic bun.

Fie ca aceste rugăciuni să fie auzite și primite în fața Tronului Ceresc, pentru binele tuturor familiilor şi a întregului nostru neam!

Maria Cucută-Rujină pentru altarulcredinței.md


Articole postate de același autor
3487

Pentru a-i folosi pe ceilalţi, trebuie să trăieşti în iubirea lui Dumnezeu

De multe ori, noi, cu frământările şi temerile şi starea noastră sufletească urâtă, fără să vrem şi fără să ne dăm seama, facem rău celuilalt, chiar şi dacă îl iubim foarte mult, precum, de pildă, mama pe copilul ei. Mama transmite copilului toată neliniştea ei pentru viaţa lui, pentru sănătatea lui, pentru creşterea lui, chiar […]