Municipiul Bălți își sărbătorește hramul

1046

Astăzi, 22 mai, municipiul Bălți își sărbătorește ocrotitorul ceresc – Sfântul Ierarh Nicolae. Sobor de slujitori din cadrul Eparhiei de Bălți și Fălești, în frunte cu PS Episcop Marchel, s-a adunat în centrul urbei pentru oficierea Sfintei Liturghii praznicale.

Ierarhul a transmis un mesaj de felicitare atât celor prezenți la rugăciune, cât și locuitorilor municipiului, dorindu-le puteri spre înfruntarea greutăților, înțelepciune și ajutor de la Domnul. A urmat depunere de flori la monumentul Sf. Ștefan cel Mare și binecuvântarea credincioșilor.

Anul acesta municipiul Bălți împlinește 599 de ani de la data primei menționări, iar din anul 1993 este sărbătorit hramul la data de 22 mai, în ziua mutării moaștelor Sf. Irh. Nicolae, în cinstea căruia este zidită și catedrala din centrul urbei.

 
Sursa: balti.md


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
723

A fost resfinţită biserica cu hramul „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Trifești, r. Rezina

Joi, 11 noiembrie 2021, Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a săvârșit Sfânta Liturghie și a resfinţit Biserica cu hramul Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Trifești, r. Rezina. Din soborul de preoți liturghisitori au făcut parte: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Igor Cojocari, Protopop de Rezina, PC. […]


Foto