Să ne rugăm pentru victimele catastrofei de la Cernobâl!

1355

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove vine cu un îndemn la rugăciune pentru credincioșii drept-măritori care au avut de suferit în urma catastrofei de la Cernobâl.

La 26 aprilie se împlinesc 35 de ani de la acest tragic eveniment care a curmat mii de vieți, iar până astăzi suferă familiile celor care au participat la lichidarea consecințelor acestei catastrofe.

Astfel, pentru această dată comemorativă, AO ”Societatea Cernobâl din Moldova” va organiza mai multe manifestații, atât la Complexul sculptural dedicat victimelor catastrofei din capitală, cât și în alte centre raionale din republică.

Slujitorii și nevoitorii din cuprinsul Mitropoliei sunt rugați să înalțe în această zi sfinte rugăciuni, atât pentru odihna celor care deja au trecut la Domnul, cât și pentru cei care suferă în urma acestei catastrofe.

La lichidarea consecinţelor acestei catastrofe au participat circa 3500 de cetăţeni ai Republicii Moldova, iar conform datelor din 1 martie 2021, au decedat 1042 de participanți. Din cei 1843 aflați în viață, 1794 sunt invalizi.

 

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1935

10 februarie: Ziua în care s-au născut marii duhovnici Iustin Pârvu și Ioanichie Bălan

În data de 10 februarie, se împlinesc 103 ani de la nașterea Arhimandritului Iustin Pârvu și 92 de ani de la nașterea Arhimandritului Ioanichie Bălan, doi dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei românești. Părintele Iustin Pârvu Părintele Justin Pârvu a îndurat, cu multă credință în Dumnezeu și speranță de viață mai liniștită, încercările temnițelor […]