Mitropolitul Vladimir: ”Doctorul creștin vede în cel bolnav pe însuși Hristos care așteaptă să fie îngrijit”

121

Mesajul de felicitare al Mitropolitului Vladimir cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului:

Stimaţi colaboratori ai sistemului de sănătate şi al învăţământului medical şi farmaceutic, cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului, vă adresez cele mai sincere felicitări și înalte considerațiuni.

Profesia de medic, asistent medical şi farmacist este considerată, pe bună dreptate, una dintre cele mai nobile din lume, dar și una de o responsabilitate inegalabilă.

Această zi este un bun prilej de a aduce calde mulțumiri pentru devotamentul de care dați dovadă în munca de fiecare zi, pentru zâmbetele și speranțele dăruite, pentru profesionalism și dedicație, pentru responsabilitatea asiduă şi pentru perseverenţă.

Sunteţi mobilizaţi, zi şi noapte, în lupta pentru salvarea vieţii fiecărui pacient, sacrificându-vă, deseori, propria sănătate. Aţi ales, conştient, drumul complicat al studiului pe parcursul întregii vieţi, căci profesia de medic și cea de farmacist presupune autoperfecţionare continuă, abnegaţie şi dedicare totală, verdictul Dumneavoastră fiind aşteptat cu speranţă şi ca o binecuvântare.

Doctorul creștin nu vede în omul bolnav o mașină de reparat, ci are în față lui o persoană întreagă, vede în cel bolnav pe însuși Hristos care așteaptă să fie îngrijit.

Apreciind eforturile depuse de Dumneavoastră pentru atingerea rezultatelor remarcabile, Vă dorim să aveți și în continuare parte de sănătate, să vă bucurați de noi succese și realizări în activitatea de zi cu zi întru asigurarea bunăstării sănătății populației.

Cu aleasă prețuire și binecuvântare,

† VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
160

Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia, sărbătoriţi la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Marți, 22 martie 2022, în ziua pomenirii celor 40 de mucenici ce au pătimit în iezerul Sevastiei, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit Sfânta Liturghie a Darurilor mai Înainte Sfinţite, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz  Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. Începând cu ora 7, s-au oficiat mai întâi slujbele premergătoare Liturghie Darurilor mai Înainte Sfinţite: Rugăciunile dimineţii, Ceasurile […]


Foto