Mitropolitul Vladimir a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa, Dl Daniel Ioniță

483

Miercuri, 26 mai 2021, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit  vizita Ambasadorului României în Republica Moldova, Excelența Sa, Dl Daniel Ioniță.

Interlocutorii au discutat mai multe aspecte ce ţin de atragerea BOM în anumite proiecte transfrontaliere, organizarea în comun a unor tabere de vară pentru copii, cu tentă spiritual-educațională; punerea în valoare a noi trasee turistice la sfintele mănăstiri din Republica Moldova, etc.

Mitropolitul Vladimir a mulțumit Excelenței Sale domnului Ambasador pentru sprijinul oferit de România, la inaugurarea recentă a Muzeului Mănăstirii Căpriana – Sfântul Ierarh Gavriil. Muzeul Mănăstirii găzduiește piesele recuperate, în 2016, din cripta Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni. Vestigiile arheologice au fost restaurate la Centrul de Cercetare și Conservare Restaurare a Patrimoniului Cultural din Iași.

La rândul său, Ambasadorului României a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru primirea frățească, menţionând că Mitropolia Moldovei rămâne a fi o instituție ce se bucură de aprecierea deosebită a Ambasadei României de la Chișinău.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor

Foto