Mitropolia Moldovei dă startul Campaniei „De Crăciun devii mai bun!”, Ediția a IV-a

864

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM, condus de Dl Serghei Crudu, desfășoară și în acest an Campania „De Crăciun devii mai bun!”, Ediția a IV-a.

Campania filantropică va ajunge prin intermediul voluntarilor Mitropoliei la sute de familii social-vulnerabile, aducând o fărâmă de speranță și de bucurie în sufletele copiilor defavorizați. Majoritatea familiilor care au solicitat deja ajutorul Bisericii au nevoie de lucruri elementare: hăinuțe noi, încălțăminte, dulciuri, jucării, produse alimentare și igienice.

În această săptămână, voluntarii Mitropoliei au pregătit pachete pentru mai multe familii defavorizate sau aflate în dificultate: dulciuri, jucării, hăinuțe, încălțăminte, produse alimentare și igienice, pâine, fructe și alte daruri.

„Și în acest an ne vom stărui ca pe parcursul lunilor decembrie și ianuarie împreună cu voluntarii noștri bravi, cu sprijinul partenerilor noștri și a oamenilor cu inimă mare, să ajungem în casele a cât mai multe familii aflate în încercări și în lipsuri, oferind iubire și bucurii în această caravană a dăruirii, prilejuită de slăvitul Praznic al Nașterii Domnului” – Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate și Coordonatorul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă (decembrie 2022-ianuarie 2023), se vor desfăşura un şir de activități social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile și cu dizabilități provenite atât din instituțiile sociale și de stat, cât și din familii numeroase și nevoiașe.

Prin mesajul colindului și a darurilor oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului, campania organizată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Pe parcursul campaniei vor fi reflectate evenimentele desfăşurate.

Pentru detalii și alte informații, ne găsiți la numerele de telefon: 067 223 981, 060 549 909.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
4664

Liniștea sufletească: de ce unii oameni o au, iar alții – nu?

Deasupra unei uşi, la o casă, am văzut minunata scrisoare: „Unde este Domnul, nu este păcat; unde nu este păcat, acolo este pace şi fericire adevărată”. Frumoasă şi mult grăitoare scrisoare! Ah, ce bine ar fi să fie scrisă pe toate uşile şi mai ales în toate inimile! Toţi banii, toate averile şi toate plăcerile […]