Miracolul vieții: Cel mai mic bebeluş din lume, născut la 245 de grame, a fost externat

1989

Medicii unui spital din California au anunțat un adevărat miracol. La cinci luni de la naștere, cel mai mic copil din lume, care a cântărit doar 245 de grame, cât un măr, a supraviețuit, deși medicii nu i-au dat prea multe șanse și acum a fost externat.

Fetița, poreclită Saybie de către personalul spitalului Sharp Mary Birch din San Diego, s-a născut în decembrie 2018 la doar 23 de săptămâni și trei zile, în urma unei operații de cezariană de urgență decisă de medici după ce s-a constatat că bebelușul nu lua în greutate și viața mamei era în pericol. Atunci, medicii l-au anunțat pe tată că are aproximativ o oră la dispoziție alături de fiica sa, ale cărei șanse de supraviețuire erau spre zero.

„Dar acea oră s-a transformat în două ore care s-au transformat într-o zi, care s-au transformat într-o săptămână”, a povestit mama, într-un mesaj filmat și postat de echipa spitalului. Acum, in momentul externării, fetița cântărea aproximativ 2,3 kilograme, a precizat spitalul.

Potrivit registrului cu cei mai mici bebeluși din lume, gestionat de Universitatea din Iowa, Saybie deține în prezent recordul mondial, stabilit anterior de un bebeluș născut în 2015 în Germania, care cântărea cu doar șapte grame mai mult decât ea.

Bebelușii născuți prematur (la mai puțin de 28 de săptămâni de sarcină) suferă frecvent complicații grave, prin urmare, șansele lor de supraviețuire sunt extrem de scăzute.

„Saybie nu a suferit niciuna dintre complicațiile în general asociate bebelușilor născuți prematur, cum ar fi hemoragii cerebrale sau probleme pulmonare și cardiace”, au declarat reprezentații spitalului.

„Ea este cu siguranță un miracol”, a declarat Kim Norby , una dintre infirmierele care a îngrijit-o pe micuța Saybie cât timp s-a aflat la terapie intensivă.

Sursă: activenews.ro


Articole postate de același autor
1997

Câtă evlavie trebuie să avem faţă de icoane!

Câtă evlavie trebuie să avem faţă de icoane! Un monah a pregătit o icoană a Sfântului Nicolae ca să o dea de binecuvântare cuiva. A învelit-o cu o hârtie curată şi a pus-o în dulap până ce o va da. Dar fără să ia aminte a pus-o invers. Peste puţin, în camera lui a început […]