Minunea care are loc în fiecare an pe muntele Tabor

2179

Ştiinţa nu poate explica misterul norului, care în fiecare an coboară pe Muntele Tabor unde, potrivit Sfintei Scripturi, a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului.

Serghii Mirov, un participant în cercetarea organizată în această vară de către grupul de lucru pe teme privind semnele miraculoase al Comisiei Teologice Sinodale, asigură că ancheta a fost realizată de meteorologii ruşi şi israelieni. Potrivit acestuia, după însumarea rezultatelor, experţii au concluzionat că ceaţa nu poate fi generată în aerul uscat şi la o astfel de temperatură.

Mirov a mai subliniat că „norul de binecuvîntare care coboară” apare numai în zona Mănăstirii ortodoxe. El a mai relatat că, pe timpul slujbei (fenomenul miraculos se întîmplă la sărbătoarea ortodoxă a Schimbării la Faţă), o sferă luminoasa puternic-vizibila de ceaţă îi înconjoară pe credincioşi, după care norul apare deasupra crucii Bisericii Schimbării la Faţă, crescînd în dimensiuni şi coboară peste credincioşi, acoperindu-i şi înconjurîndu-i în umezeala binecuvîntată dătătoare de viaţă.

La rîndul său, Pavel Florenski, academician al Academiei Ruse de Ştiinţe Naturale şi şef al grupului de lucru privind semnele miraculoase, a declarat că echipa sa a examinat aspectul Focului Sfînt (Lumina Sfîntă) din Biserica Sfîntului Mormînt a Ierusalimului, în ajunul Paştelui, cu ajutorul unor extrem de moderne şi exacte echipamente.

„Concluzia este simplă: aspectul de foc este produs de fenomenele piezoelectrice puternice din biserică şi teritoriile adiacente, similare cu cele care au loc în timpul furtunilor, dar fără să existe vreo furtună… Prin urmare, acest lucru înseamnă că evenimentul poate fi considerat unul miraculos”, asigură acesta.

Sursa: aparatorul.md


Articole postate de același autor
1503

Ușa Raiului e deschisă, însă deznădejdea ne împiedică să vedem limpede

Ce-i aia disperare și deznădejde? Deznădejdea, disperarea, e cel mai mare păcat. Nu spune așa, că „eu n-am să mă mai mântuiesc, că eu degeaba mă rog”, nu! Tu să spui așa: „De unde-s gândurile astea? Ba nu. Eu, cu ajutorul Măicuței Domnului, am să mă mântuiesc”. Ușa Raiului e deschisă, tată. Numai noi să […]


Foto