“Minunata” lume nouă: Mii de suedezi au implantate microcipuri sub piele

6138

Peste 3.000 de persoane în Suedia şi-au implantat microcipuri sub piele pentru a înlocui utilizarea cardurilor de credit, cardurilor de identitate sau altor documente precum chei, bilete de tren, printre altele, a precizat duminică AFP.

Implantul, care este de mărimea unui bob de orez, foloseşte tehnologia Near Field Communication (NFC), folosită de asemenea în cardurile de credit, cardurile de debit sau în smartphone-uri. Această tehnologie este considerată “pasivă”, ceea ce înseamnă că microcipul stochează date ce pot fi citite de alte dispozitive însă nu poate citi el însuşi datele.

Introducerea de microcipuri în oameni a fost experimentată în ultimii ani de guverne din Suedia şi alte câteva ţări din regiune, înainte ca acest lucru să fie făcut public.

“Suedezii au fost foarte activi în implantarea microcipurilor, având dezbateri insuficiente privind diverse probleme legate de utilizarea acestora, într-o ţară înclinată spre noile tehnologii şi unde împărtăşirea informaţiilor personale este folosită ca un semn al unei societăţi transparente”, a precizat AFP.

În timp ce micuţele microcipuri pot stoca date personale care pot fi extrase de alte dispozitive, ele sunt considerate ca fiind pasive – adică cipul nu poate citi datele el însuşi. Între timp, unii sunt îngrijoraţi de faptul că progresul înregistrat de această tehnologie ar putea periclita securitatea personală.

Există în continuare temeri serioase privind intimitatea şi securitatea asociate cu biohăckuirea suedezilor care şi-au implantat microcipuri. Cu privire la intimitate, corporaţiile vor avea un acces fără precedent la datele personale ale consumatorilor şi/sau angajaţilor.

În viitor al anoimaliilor, care pare să se apropie cu o viteză tot mai mare, corporaţiile şi guvernele ar putea în curând să colecteze date private despre cetăţenii lor prin intermediul microcipurilor implantate.

De asemenea, există temeri că hackerii vor descoperi în cele din urmă metode pentru a fura date personale stocate în microcipurile implante sub piele.

sursa http://epochtimes-romania.com


Articole postate de același autor
1675

Chemarea femeii creștine este de a iubi și de a se face iubită

Femeia este extraordinară în creaţia lui Dumnezeu! Daţi-vă seama că destinul întregii omeniri depinde de cuvântul Fecioarei Maria, libere: Fie mie după cuvântul Tău (Luca 1, 15). (Pr. Arsenie Papacioc) În seara zilei de miercuri, 18 aprilie 2018, la biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM a avut loc întâlnirea tinerilor cu Protoiereul Nicolae Ciobanu, paroh al […]