Tineretul politic suedez recidivează: după incest și necrofilie, vrea „drept la avort” și pentru bărbați

4484

Militanții pro-viață au deplâns dintotdeauna tragedia taților cărora le este negat dreptul de a-și apăra copiii de avort. Din păcate, dacă femeia dorește să avorteze, bărbatul nu o poate împiedica să avorteze copilul lor comun.

Iată însă că tinerii radicaliști suedezi din cadrul Partidului Liberal Popular (LUF Väst), care au observat aceeași „inegalitate de gen”, susțin o soluție periculoasă pentru această problemă. The Independent relatează că aceștia doresc ca bărbații să își poată înceta drepturile parentale asupra copilului nenăscut până la 18 săptămâni de sarcină (același termen până la care avortul este permis pentru femei în Suedia).

Președintele LUF Väst, Marcus Nilsen, a declarat pentru The Local că propunerea ar promova egalitatea între bărbați și femei cu privire la puterea de a decide când și dacă să fie părinți. Conform lui Nilsen, propunerea lor le-ar permite bărbaților să își renege obligațiile și drepturile aferente paternității, pentru a aproxima libertatea femeii de a alege avortul. Dacă ar alege să renunțe la drepturile părintești, bărbatul nu ar mai fi obligat să plătească alocație de întreținere pentru copil și ar renunța la dreptul de a-și vedea copilul.

Declarația lui Nilsen, conform RT News:

Este ceva ce am considerat demn de a fi dezbătut, dar reacțiile au fost în mod copleșitor conservatoare, multe persoane considerând aceasta ca pe un atac la adresa familiei nucleare. Avem alte probleme pe care le considerăm prioritare, precum accesibilitatea locuințelor și locurile de muncă.

Există nenumărate exemple de bărbați care nu pot decide dacă vor să fie implicați ca părinți sau cât de implicați doresc să fie. Este important ca bărbații să rămână onești cu ei înșiși în ceea ce privește intențiile lor. Vedem propunerea noastră ca o decizie juridică clară.

În fața criticilor primite online conform cărora propunerea ar fi misogină, Nilson a răspuns că un grup de membre femei ale partidului a propus măsura la reuniunea de partid anuală.

„Aripa tânără” liberal-populară are un istoric de propuneri radicale, precum legalizarea incestului „consensual” pentru persoanele cu vârsta peste 15 ani și legalizarea necrofiliei cu condiția de a exista „acordul ante-mortem” al persoanei decedate.

Veteranii partidului, care au promovat la vremea lor homosexualitatea, avortul și secularizarea, au luat în derâdere demersul tineretului, demonstrându-se „conservatori” în raport cu aceștia. Seniorul Carl B. Hamilton i-a numit pe tineri idioți și i-a întrebat pe aceștia pe grupul lor de discuții dacă „sexul cu hipopotami” urmează pe agendă. Acestuia i-a fost revocat accesul pe grup, iar tinerii au replicat, în esență, într-un mod înfricoșător de lucid în nebunia lui, ceea ce putea fi așteptat: că au datoria de a aduce mai departe progresul pe linia de partid, întru desprinderea completă a legii de moralitate.

Din fericire, în prezent, noua propunere a tinerilor frumoși și liberi suedezi privind „avortul masculin” nu are șanse de a fi luată serios în considerare de guvernul Suediei – un lucru bun, deoarece este clar că, dacă ar fi adoptată, o astfel de propunere ar duce la proliferarea avorturilor: lipsa sprijinului este deseori un factor determinant în decizia unei femei de a avorta. Conform statisticilor, majoritatea femeilor care fac avort sunt necăsătorite, ceea ce indică lipsa susținerii din partea tatălui.

sursa culturavietii.ro


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
2377

Adevărata fericire este legătura sau comuniunea omului cu Dumnezeu

Sâmbătă, 26 noiembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Vădeni, Vicariatul de Soroca. Locașul de cult închinat Sfântului Ierarh Nicolae a fost renovat complet în ultimii ani, cu stăruinţa părintelui-paroh prot. Gheorghe GRAUR şi a […]