Mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR adresat protoiereului mitrofor Ioan Zîmbreanu, Protopop al bisericilor din raionul Florești cu ocazia împlinirii vârstei de 55 ani

519

Cu ocazia împlinirii vârstei de 55 ani, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a adresat un mesaj de felicitare, Protoiereului mitrofor Ioan Zîmbreanu, Protopopul bisericilor din raionul Florești, în care se menționează: 

Preacucernice părinte Ioan,

În zi de sărbătoare, Vă aducem sincere și cordiale felicitări cu prilejul aniversării a 55 de ani parcurși în această viață pământească, însoțite de alese urări de bine, urându-Vă să aveți parte și de acum înainte de ani sănătoși, toți închinați muncii pe ogorul Domnului și îndrumării credincioșilor spre dobândirea vieții veșnice.

V-am cunoscut în îndepărtatul an 1989, când ați fost chemat la responsabila slujire ipodiaconală, fiind primul meu ipodiacon, la venirea în catedra episcopală din Chișinău.

La data de 1 septembrie 1990, cu prilejul vizitei pastorale în Republica Moldova a Sanctității Sale, Patriarhul Alexei al II-lea al Moscovei și al Întregii Rusii, ați fost hirotonit în treapta de preot la Catedrala Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron.

De 25 de ani sunteți parohul bisericii cu hramul Sf. Ierarh Mitrofan din Florești. În perioada 1995-1999 ați îndeplinit ascultarea de Protopop al bisericior din raionul Florești, iar din 11 septembrie 2019 ați reluat această ascultare, pe care o îndepliniți cu râvnă și devotament.

Ca a o mărturie a eforturilor pe care le-ați depus de-a lungul timpului, stau respectul și prețuirea de care vă bucurați din partea confraților slujitori și a numeroșilor fii duhovnicești.

Fie ca și mai departe să Vă caracterizeze aceiași chibzuință, înțelepciune, onestitate și dragoste de cele sfinte.

Cu cele mai luminoase gânduri, Vă urăm mulți ani sănătoși și toți binecuvântați de Dumnezeu, trăiți spre dobândirea vieții veșnice!

 

Cu gânduri alese și arhierești binecuvântări,

†  VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI A ÎNTREGII MOLDOVE

 

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2744

Nu câştigi pe om cu asprimea, ci cu bunătatea

Un prieten mi-a mărturisit că suferea din cauza purtării aspre a şefilor săi. Acest lucru ameninţa să-l umilească şi să dea impresii greşite despre caracterul său. Bătrânul l-a primit, a pus lucrurile la punct şi i-a făcut o radiografie sufletească foarte corectă: ‒ Eşti bun, sensibil, paşnic, eşti mielul lui Dumnezeu. Dar când cei din jur se poartă […]