Mergând spre Înviere: ziua I

271

Deși am încheiat cele patruzeci de zile ale postului, urmează o altă etapă premergătoare Învierii Domnului, cea a Patimilor, numită și Săptămâna Pătimirilor.

Legătura între perioade se realizează prin cele două zile: Sâmbăta lui Lazăr și Floriile.

Am decis să urmăm până la Sf. Paști genericul ”Mergând spre Înviere”, deoarece deja suntem introduși în această temă a învierii noastre de obște prin minunea Învierii lui Lazăr.

Toate ne duc cu gândul la Hristos, care realizează imposibilul, readucând la viață pe cel decedat de patru zile. Suprema minune e tocmai reînvierea, ceea ce nimeni din lumea aceasta nu își poate închipui, dar cu atât mai puțin să încumete a pretinde că poate realiza o astfel de lucrare.

Hristos ne vestește că a venit să pună capăt morții, oferind șansa tuturor care cred și se încred în Dumnezeu să nu moară, ci să treacă spre cele veșnice, unde vor sălășlui cu El.

Preot Octavian Moșin


Articole postate de același autor
952

În Duminica a IV-a după Cincizecime PS Siluan, Episcop de Orhei, a liturghisit la Catedrala mitropolitană din Chișinău

„Fără credinţă, dar, nu este cu putinţă să fim plăcuţi lui Dumnezeu, căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că Se face răsplătitor celor care Îl caută.” (Evrei 11, 6) În Duminica a IV-a după Cincizecime (a Vindecării slugii sutașului), cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit […]