Episcopul Ioan al Sorocii a slujit la mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova

1006

La data de 8 martie, când Biserica Ortodoxă îi cinstește în rugăciuni pe Sfântul Sfințit Mucenic Policarp al Smirnei și pe Fericita Maică Matrona de la Moscova, Preasfinția Sa IOAN, Episcopul Sorocii, având binecuvântarea Preafericitului Patriarh KIRIL și a Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, a slujit Sfânta Liturghie praznicală alături de Înaltpreasfințitul ARSENIE, Mitropolit de Istra, Vicar patriarhal, la mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova.

În această vestită mănăstire din orașul Moscova, unde se află moaștele Fericitei Matrona, la data de 8 martie 2015, Preasfințitul IOAN s-a învrednicit de treapta arhieriei.

Cu acest binecuvântat prilej, Mitropolitul ARSENIE l-a felicitat pe arhiereul Sorocii, urându-i slujire vrednică, îndreptată spre mântuirea poporului drept-măritor, încredințat spre păstorire.

La rândul său, Episcopul IOAN, a mulțumit Înaltpreasfințitului ARSENIE pentru participarea la hirotonirea sa întru arhiereu, acum patru ani, dar și Egumenei TEOFANIA, stareța mănăstirii, pentru invitație și rugăciune comună în zi de sărbătoare.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
6367

Iubirea nu se vede din ceea ce dai, ci din modul în care dai

Iubiţii mei fraţi, Dumnezeu este iubire si cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne în el, glăsuieşte cu putere apostolul iubirii, Sfântul Evanghelist Ioan (I Ioan 4, 17). Iubirea este floarea cea mai frumoasă din gradina feluritelor virtuţi, culoarea cea mai puternică a curcubeului ceresc, mărgăritarul cel mai scump din coroana […]


Foto