Sfânta Liturghie și prohodul nou-adormitei schimonahia Zosima

1993

De ziua pomenirii Aflării cinstitului cap al Sfîntului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în Mănăstirea Frumoasa a fost săvîrșită Sfînta Liturghie arhierească și prohodul nou-adormitei schimononahia ZOSIMA (Anghenl), de către Preasfintitul AMBROZIE, Episcop de Neftekamsk și Birsk.

Schimonahia Zosima s-a născut la 03 martie 1930 în satul Budăi, raionul Telenești. A fost căsătorită și a dat naștere a cinci copii, pe care, ajungînd văduvă i-a crescut și educat de una singură. În toată această perioadă a frecventat cu regularitate Sfintele Slujbe, cîntînd la strana bisericii din satul natal.

La momentul reoranizării Mănăstirii Frumoasa în așezămînt de călugărițe, schimonahia Zosima, a fost primită în obște de către Preasfințitul Ambrozie, duhovnic al nou înființatei mănăstiri, fiind printre primele viețuitoare.

În 2006, cu binecuvîntarea ÎPS VLADIMIR, a fost tunsă rasoforă, cu numele NAZARIA în cinstea Sf. Mucenic Nazarie În anul 2008 a primit schima mică cu numele IOANICHIA, în cinstea Sf. Ioanichie cel Mare, iar în anul 2009, în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, a primit schima mare cu numele ZOSIMA, în cinstea Sf. Cuv. Zosima de la Iordan.

Pe tot parcursul aflării în obștea Mănăstirii Frumoasa, schimonahia Zosima, asemenea pildei din Evanghelia celor chemați în ceasul al unsprezecelea, a purtat oseteneala zilei cu credință și evlavie în nădejdea primirii plății de sus.

Obștea Mănăstirii Frumoasa o va pomeni necontenit în rugăciunea zilnică.


Articole Asemănătoare
3978

O fată care a depăşit o anumită vârstă cum își mai poate găsi prieten?

Dacă o fată nu este prea îndrăzneaţă, cum poate să-şi găsească un prieten, având în vedere că a depăşit o anumită vârstă? Prima problemă este că nu trebuie să-şi găsească, ci să se lase găsită. Faptul că a depăşit o anumită vârstă, depinde ce înseamnă o anumită vârstă, pentru că 26 de ani nu este […]

Articole postate de același autor
2736

Criteriul iubirii, criteriul Judecății de Apoi

Judecata lui Dumnezeu nu înseamnă că Dumnezeu ne va măsura virtuţile, că ne va evalua priceperea în materie de credinţă. Să ne gândim la pilda Mântuitorului despre oi şi despre capre. Toate întrebările care se pun acolo se reduc la una singură: cât ai fost pe pământ, inima ta a fost vie sau de piatră? […]