Liturghie arhierească în Duminica a XXII – a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”

1310

Astăzi 20 noiembrie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”.

Pericopa evangheliei din Duminica a XXII – a după Cincizecime, ne istorisește minunea Învierii fiicei lui Iair, săvârșită de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

În acest sens, Preasfinția Sa a accentuat că atunci când avem momente grele în viața noastră, asemeni tatălui îndurerat din pericopa de astăzi, suntem obligați să alergăm la Mântuitorul Hristos, singurul nostru ajutor.

Mântuitorul Hristos arată că învierea este nu numai posibilă, dar şi necesară pentru om. Şi a dat exemplul Său propriu. Şi El ca om a trecut prin moarte. Adică şi-a asumat întreaga condiţie a omului, inclusiv trecerea prin moarte.

Dar după moarte a urmat propria Sa înviere, demonstrând prin aceasta că şi noi suntem sortiţi învierii. Şi aşa cum ne spune Sfântul Apostol Pavel: „Dacă nu credem că Hristos a înviat, atunci zadarnică este credinţa noastră”.

După Liturghie, PS Siluan dimpreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedem de mulțumire, invocând în rugăciune Harul și Mila Împăratului Ceresc.

La final, Episcopul vicar a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, care în aceste zile participă la solemnităţile prilejuite aniversării a 70 de ani din ziua nașterii Sanctității Sale Patriarhul Kiril.

sursa mitropolia.md


Articole postate de același autor
3582

Apel de Ajutor – „Învingem cancerul” împreună!

Sfârșitul anului trecut a venit cu o veste tristă pentru familia noastră și cu o încercare pe care cu greu o putem duce. Dupa 3 săptămâni de stat în spital și o operație grea pe care a suportat-o băiețelul meu, acesta a fost diagnosticat cu cancer. Urmează o perioadă dificilă, de chimioterapii, de despărțiri de […]


Foto