Liturghie arhierească în biserica „Sf. M. Mc.Teodor Stratilat” din or. Soroca

1701

În ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Serghie de Radonej, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Teodor Stratilat din orașul Soroca împreună cu un sobor de preoți.

În prima parte a Sfintei Liturghii, a fost acordat, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit, ordinul „Sf. Paisie Velicicovski” de gr.II Părintelui paroh, Prot.Vasile Țăruș, Duhovnic al protopopiatului Soroca, cu ocazia aniversarii jubileului de 60 ani.

La finele serviciului divin, Preasfinția Sa, a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor prezenți, în care, totodată a mulțumit pentru primirea călduroasă a enoriașilor.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1282

Lansare de carte la USMF „Nicolae Testemițanu” din Chișinău

În a doua parte a zilei de 17 mai 2018, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău a avut loc lansarea cărții Voino-Iasenețki, arhiepiscop și chirurg: viața și hagiografia, semnată de Mark A. Poposcki și tradusă în limba română de către protoiereul mitrofor Vasile Ciobanu. La eveniment au participat Dl acad. Gheorghe Ghidirim, […]

Articole postate de același autor
1512

Dumnezeu creează viaţa, avortul o omoară

 „Înainte de a te fi zămislit în pântece te-am cunoscut și înainte de a ieși din pântece te-am sfințit” (Ieremia 1, 5).  Cu regret, avortul rămâne o realitate a lumii contemporane secularizate, în numele „ fericirii” și al comodității se ucid prunci nevinovați. Nu putem rămâne indiferenți față de această realitate îngrijorătoare și tragică, care […]


Foto