Maratonul colindelor la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău

1378

Colindele sunt o categorie aparte de cântări închinate Praznicului Nașterii Domnului, de o frumusețe cu totul dumnezeiască, specială și bogată, despre care s-ar putea vorbi și scrie foarte mult. Căci, nu s-a aflat niciodată pe lume, frumusețe mai aleasă și mai apropiată de sufletul credincioșilor decât colindele cu Leru-i Ler și Leru-i Doamne, cântecele și rugăciunile Praznicului Nașterii Domnului, aduse în dar de Pruncul Minunat și oferite înapoi Lui de către cântăreții colindători prin cântec și colindă…

Astăzi, 5 ianuarie 2018, în ajunul Praznicului Nașterii Domnului, în cadrul Maratonului de colinde organizat pentru al doilea an consecutiv cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Grupul coral bărbătesc „Gnosis”, condus de către teologul Serghei Crudu, dimpreună cu Preotul Mihail Bortă, responsabil pentru această instituție medicală și Dna Preoteasă Magdalena Bortă (Munteanu), au colindat conducerea, personalul medical și pacienții Institutul de Medicină Urgentă din capitală.

Părintele Mihail Bortă, Parohul Bisericii în construcție „Sf. Ierarh Spiridon” de pe teritoriul acestei instituții medicale, a transmis Dlui Prof. dr. Mihai Ciocanu, Director al Institutului de Medicină Urgentă, un mesaj de felicitare cu prilejul celebrării praznicului Nașterii Domnului din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, dorind întregului colectiv sărbători luminate și pace în suflete și în familii, și nu în ultimul rând, celor internați în această instituție – grabnică însănătoșire.

La rândul său, Directorul instituției a adus mulțumiri colindătorilor pentru colindele deosebite ce unesc cerul cu pământul în aceste zile sfinte, transmițând în același timp Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, sincere mulțumiri pentru grija păstorească și părintească ce o poartă față de Institutul de Medicină Urgentă, și îndeosebi pentru aportul considerabil pe care îl aduce Înaltpreasfinția Sa la înălțarea capelei cu hramul „Sf. Ierarh Spiridon” pe teritoriul acestuia.

Pe parcursul acestei zile au fost colindate majoritatea secțiilor din cadrul Institutului de Medicină Urgentă.

Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale


Articole postate de același autor
3108

Cultul Sfintelor Icoane – Tematică dezbătută în cadrul mai multor întruniri interconfesionale

Săptămâna trecută au avut loc mai multe dialoguri și dezbateri interconfesionle. Unele din aceste întruniri au fost demarate la inițiativa reprezentanților Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Moldova și a unor clerici și creștini ai Bisericii Ortodoxe. La aceste dezbateri a luat parte activă profesorul de sectologie al ATOM, prot. Octavian Solomon membru al […]