În Duminica Fiului Risipitor Înaltpreasfințitul Nicodim a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, Călărășeuca

488

Duminica a doua din perioada Triodului este numită a Fiului Risipitor, după pericopa evanghelică citită la Sfînta Liturghie, și face parte din perioada premergătoare Postului Mare. Prin conținutul și caracterul slujbei, ea ne predispune spre meditație duhovnicească și pocăință, introducîndu-ne încet-încet în atmosfera Postului Mare.

În această Duminică, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, din s. Călărăşeuca, r-nul Ocnița. Înaltpreasfinției Sale i-au coliturghisit soborul de slujitori ai sfintei mănăstiri.

Pericopa evanghelică a zilei, despre întoarcerea Fiului Risipitor (Lc. XV, 11-32), a fost explicată de către Înaltpreasfințitul Nicodim. Tîlcuind pilda Fiului Risipitor, Vlădica a evidențiat mila și harul nemărginit al lui Dumnezeu pentru păcătoşii care se întorc la El şi bucuria Sa şi a cerului întreg pentru pocăinţa şi mîntuirea lor. 

La ectenia întreită au fost incluse cereri speciale pentru sănătatea bolnavului protoiereul Leonid Sevastianov, paroh al bisericii „Sfîntul Nicolae” loc. Călărăşeuca, și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru milă și îndurare față de poporul binecredincios, pentru cei aflați în boli și suferințe, pentru medicii din prima linie care luptă jertfelnic pentru viața și sănătatea celor bolnavi.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
596

Sfințirea pietrei de temelie a viitoarei biserici – capelă, în cinstea Sf. Ierh. Nicolai, în s. Sculeni, r. Ungheni

Duminică, 19 decembrie, 2021, în satul Sculeni, raionul Ungheni, în a doua parte a zilei, a avut loc un eveniment religios, de o mare însemnătate. A avut loc sfințirea pietrei de temelie pentru noua biserică – capelă în cinstea Sfântului Ierarh Nicolai. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, parohul din localitatea […]