Ediția a VII-a a festivalului de colinde ,,Hristos Se naște, slăviți-L!”

918

La 29 decembrie 2022, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a găzduit ediția a VII-a a festivalului de colinde ,,Hristos Se naște, slăviți-L!”

În programul sărbătorii au participat:

  1. Corul de preoți al protopopiatul de Criuleni și Dubăsari, conducător preotul Teodor Vrabie;
  2. Ansamblul Folcloric „Busuioc”, conducător preoteasa Olga Apostol, Centrul Raional de Creație, or. Ștefan Vodă;
  3. Ansamblul „Doruleț”, s.Răculești, r. Criuleni, conducător Racu Alexei;
  4. Ansamblul „Țărăncuța”, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, or. Chișinău, conducător Victor Butnaru;
  5.  Ansamblul „Balada”, s. Măgdăcești, r. Criuleni, conducător Diana Maxim;
  6. Ansamblul „Văglence”, Centrul Activității Extrașcolare ,,Curcubeul”, mun. Chișinău, conducător Ana Pagur;
  7. Ansamblul folcloric „Stejăreii”, s. Cruglic, r. Criuleni, conducător artistic Liuba Cucu;
  8. Corul „Agapis”, Liceul Teoretic „Al. Agapie”, s. Pepeni, Sîngerei, conducător Butnaru Tatiana;
  9. Corul Bisericii „Sfântul Ierarh Spiridon”, mun. Chișinău, conducător preoteasa Magdalena Bortă;
  10. Corul „Bunavestire”, Liceul Teoretic „Meșterul Manole” și Biserica cu hramul „Adormirii Maicii Domnului”, s. Sălcuța, r. Căușeni, conducător preotul Nicolae Jelihovschi;
  11. Gîrdea Daniela, elevă cl. XI- a Liceul Teoretic „Spirul Haret”, mun. Chișinău.

Acest frumos Festival ajuns la a VII-a ediție, este organizat de Sectorul Sinodal Activități Culturale a Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove în parteneriat cu Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, Centrul de promovare și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

Preotul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale, în discursul său la deschiderea Festivalului a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, prin care a încurajat colectivele să participe la evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă!

Dn Petru Vicol, director general al Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, în discursul său, a mulțumit Întâistatorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Vladimir, pentru frumoasa colaborare a Muzeului cu Mitropolia și a urat colectivelor să păstreze patrimoniul național prin colindele autentice ce ne reprezintă poporul nostru!

Domnișoara Corina Rezneac a transmis cuvântul de felicitare din partea Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

Publicul vizitator a audiat un amplu program artistic de colinde autentice prezentate de ansamblurile de colindători din diverse localități și instituții ale Republicii Moldova, iar în semn de apreciere, colindătorii au primit mulțumiri din partea organizatorilor, diplomă de participare la Festival, pastorala Nașterii Domnului cu cuvântul de felicitare și învățătură al Mitropolitului Moldovei, cărți despre importanța colindei, colaci și dulciuri!

Sursa: Sectorului Sinodal Activități Culturale,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
764

Marșul pentru viață 2022 Chișinău „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață” (26 martie 2022)

De opt ani, luna martie este consacrată vieții, fiind încurajate femeile și familiile din republică să dea naștere copiilor, să îi educe din perspectiva valorilor creștinești. Totodată, sunt încurajate femeile în criză de sarcină. În acest sens, Biserica ”Întâmpinarea Domnului” din Chișinău a răspuns îndemnului de a participa la Marșul pentru viață 2022. La eveniment […]