Discursul care i-a impresionat pe Patriarhul Daniel și pe Ioan-Aurel Pop, la Putna

8241

Patriarhul Bisericii Ortodoxe şi Preşedintele Academiei Române au aplaudat admirativ discursul naţionalist rostit de Silvian Emanuel Man, preşedintele de onoare al Ligii Studenţilor Iaşi, la Congresul Studenţesc de la Putna.

Congresul Studenţesc de la Putna a avut loc pe 16 august. Este vorba despre un eveniment aniversar din cadrul Serbării cu acelaşi nume, dedicate împlinirii a 150 de ani de la Congresul similar organizat de Mihai Eminescu şi ceilalţi patrioţi români ai secolului XIX.

La eveniment au participat zeci de tineri şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Invitaţi speciali au fost Patriarhul Daniel şi preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Cei doi au aplaudat discursul livrat de Silvian Emanuel Man, preşedintele de onoare al Ligii Studenţilor Iaşi.

Între altele, Silvian Emanuel Man a transmis audienţei că „înaintaşii noştri, în vremuri de prigoană, erau mai liberi decât mulţi din zilele noastre” şi i-a îndemnat: „Să ne luăm libertatea înapoi, ca să ne putem lua ţara înapoi”.

„Astăzi nu este doar pomenirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni, ci şi o zi în care ne aducem aminte de creştinii care sunt persecutaţi în această lume, fie de regimuri tiranice prin pedepse demne de actele martirice, fie de regimuri aşa-zis democratice, care îi marginalizează din şcoli, din universităţi, de la locul de muncă, eliminându-i sistematic din viaţa publică pe cei care nu se aliniază corectitudinii politice şi aşa-zisei culturi a anulării. Nu mai facem această manifestaţie în Imperiul Austro-Ungar ca să ne fie frică să spunem lucrurilor pe nume, ci în ţara noastră, dar care, din păcate, astăzi nu ne mai aparţine”, a spus acesta.

El a adăugat că istoria este scrisă de cei curajoşi, „care scot sabia ca să separe grâul de neghină, oile de capre, şi care nu au frica că vor muri de sabie, că chiar Hristos a spus că nu a venit să aducă pace, ci sabie”.

Sursa: adevarul.ro
 

Articole postate de același autor
303

Slujba acatistului Acoperământului Maicii Domnului la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală

În dimineața zilei de vineri, 16 decembrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, în fața icoanei Maicii Domnului de la Hârbovăţ – Ocrotitoarea Moldovei, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală. În soborul de preoţi s-au aflat: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Eclesiarh al Catedralei mitropolitane, slujitorii Catedralei mitropolitane […]