ÎPS Mitropolit Vladimir l-a instalat pe noul stareț al Sfintei Mănăstiri Nicoreni

360

Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, în ziua serbării Soborului Sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil Rafail, Uriil, Selatiil, Gudiil și Varahiil, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Mănăstirea ”Sf. Prooroc Ilie” din s. Nicoreni, r. Drochia.

Alături de ÎPS Mitropolit Vladimir s-au rugat: PC Arhim. Kiril (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca, PC Arhim. Vlasie (Ușurelu), econom al Sfintei Mănăstiri Nicoreni,  Prot. mitr. Pavel Vuluță, Protopop de Drochia și un sobor de preoți și diaconi.

La Vohodul mic, din Mila Lui Dumnezeu, ÎPS Mitropolit Vladimir l-a instalat pe noul stareț al Sfintei Mănăstiri Nicoreni – Arhimandritul Vlasie (Ușurelu). Mitropolitul l-a îndemnat cu acest prilej pe noul conducător al obștii monahale să fie un călugăr râvnitor, să iubească slujbele Bisericii și privegherile așa cum le-a iubit vrednicul de pomenire Arhimandrit Rafail (Bodiu), primul stareț al Mănăstirii Nicoreni.

În timpul serviciului divin, Ipodiaconul Mihail Brăileanu, absolvent ATOM promoția 2019, a fost hirotonit în treapta de diacon, pe seama Catedralei Mitropolitane din Chișinău.

După Liturghie, ÎPS Mitropolit a săvârșit Panihida în cea de-a 40-a zi, la mormântul Arhimandritului Rafail (Bodiu), întemeietorul Mănăstirii Nicoreni.

Vorbind celor prezenți, Arhipăstorul a menționat că Arhimandritul Rafail a fost un model de viețuire monahală ce a căutat toată viața să împlinească Evanghelia în cuvânt și în faptă.

Mitropolitul l-a îndemnat pe noul Stareț Arhim. Vlasie, împreună cu frații călugări să se roage în continuare pentru ca Dumnezeu să odihnească cu drepții pe cel care acum caută la Fața Domnului – Arhim. Rafail, slujitor credincios al Lui Hristos.

La rândul său, Arhimandritul Vlasie a mulțumit ÎPS Mitropolit Vladimir și obștii monahale pentru încrederea și susținerea de a duce cu smerenie crucea stăreției, pe care Dumnezeu a rânduit-o pentru el.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
230

Duminica Ortodoxiei prăznuită triumfător la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni

În Duminica Ortodoxiei, 21  martie 2021, prima duminică din Postul Mare, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. În dimineața zilei Preasfinţia Sa, a fost întâmpinat de soborul de preoţii slujitori şi creştinii Catedralei. În cadrul Sfintei Liturghii după citirea pericopei evanghelice (Ioan 1, 44-51), Preasfințitul Petru, a […]