ÎPS Mitropolit Vladimir l-a instalat pe noul stareț al Sfintei Mănăstiri Nicoreni

921

Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, în ziua serbării Soborului Sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil Rafail, Uriil, Selatiil, Gudiil și Varahiil, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Mănăstirea ”Sf. Prooroc Ilie” din s. Nicoreni, r. Drochia.

Alături de ÎPS Mitropolit Vladimir s-au rugat: PC Arhim. Kiril (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca, PC Arhim. Vlasie (Ușurelu), econom al Sfintei Mănăstiri Nicoreni,  Prot. mitr. Pavel Vuluță, Protopop de Drochia și un sobor de preoți și diaconi.

La Vohodul mic, din Mila Lui Dumnezeu, ÎPS Mitropolit Vladimir l-a instalat pe noul stareț al Sfintei Mănăstiri Nicoreni – Arhimandritul Vlasie (Ușurelu). Mitropolitul l-a îndemnat cu acest prilej pe noul conducător al obștii monahale să fie un călugăr râvnitor, să iubească slujbele Bisericii și privegherile așa cum le-a iubit vrednicul de pomenire Arhimandrit Rafail (Bodiu), primul stareț al Mănăstirii Nicoreni.

În timpul serviciului divin, Ipodiaconul Mihail Brăileanu, absolvent ATOM promoția 2019, a fost hirotonit în treapta de diacon, pe seama Catedralei Mitropolitane din Chișinău.

După Liturghie, ÎPS Mitropolit a săvârșit Panihida în cea de-a 40-a zi, la mormântul Arhimandritului Rafail (Bodiu), întemeietorul Mănăstirii Nicoreni.

Vorbind celor prezenți, Arhipăstorul a menționat că Arhimandritul Rafail a fost un model de viețuire monahală ce a căutat toată viața să împlinească Evanghelia în cuvânt și în faptă.

Mitropolitul l-a îndemnat pe noul Stareț Arhim. Vlasie, împreună cu frații călugări să se roage în continuare pentru ca Dumnezeu să odihnească cu drepții pe cel care acum caută la Fața Domnului – Arhim. Rafail, slujitor credincios al Lui Hristos.

La rândul său, Arhimandritul Vlasie a mulțumit ÎPS Mitropolit Vladimir și obștii monahale pentru încrederea și susținerea de a duce cu smerenie crucea stăreției, pe care Dumnezeu a rânduit-o pentru el.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1329

Un secol de la nașterea Părintelui Alexander Schmemann

S-au împlinit o sută de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari teologi din Occident, Părintele Alexander Schmemann. S-a născut în data de 13 septembrie 1921, într-o familie de ruși care emigrase în Estonia în urma Revoluției din 1917. Părintele Alexander Schmemann a urmat studiile universitare în Franța. Din 1946 până în 1951, […]


Foto