Episcopul Ioan al Sorocii, a săvârșit sfințirea Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica „Icoana Maicii Domnului „Egumena Sfântului munte Athos”” a schitului de călugărițe „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din s. Șuri, r. Drochia

788

Sâmbătă, 17 iulie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit sfințirea Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica „Icoana Maicii Domnului „Egumena Sfântului munte Athos”” a schitului de călugărițe „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din satul Șuri, raionul Drochia.

La această slujbă au participat ieromonahul SAVATIE (Cvasnîi), duhovnic-administratorul schitului, prot. Pavel VULUȚĂ, protopop de Drochia, prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca, alți slujitori, obștea monahală și pelerinii veniți din diferite localități.

După Liturghie Episcopul Ioan a adresat mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii, dar și gândurile părintești ale Întâistătătorului pentru nevoitoarele acestui locaș monastic.

Schitul de maici „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din satul Șuri, raionul Drochia a fost înființat în anul 2007, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la inițiativa părintelui duhovnic SAVATIE.

În prezent, aici se desfășoară lucrările de înălțare a bisericii principale, dar și a unor edificii auxiliare.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
3105

Soții, uniți în necaz și în bucurie

Omul care iubeşte nu se va simţi niciodată singur. Dragostea îi va încălzi sufletul. El face bine, iubeşte, şi dragostea lui îl leagă de cei pe care îi iubeşte, chiar dacă n-are o familie proprie. Se înţelege, însă, că în familie eşti mai apropiat de cei pe care îi iubeşti, poţi să-ţi manifeşti dragostea faţă […]