Episcopul Ioan al Sorocii, a săvârșit sfințirea Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica „Icoana Maicii Domnului „Egumena Sfântului munte Athos”” a schitului de călugărițe „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din s. Șuri, r. Drochia

334

Sâmbătă, 17 iulie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit sfințirea Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica „Icoana Maicii Domnului „Egumena Sfântului munte Athos”” a schitului de călugărițe „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din satul Șuri, raionul Drochia.

La această slujbă au participat ieromonahul SAVATIE (Cvasnîi), duhovnic-administratorul schitului, prot. Pavel VULUȚĂ, protopop de Drochia, prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca, alți slujitori, obștea monahală și pelerinii veniți din diferite localități.

După Liturghie Episcopul Ioan a adresat mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii, dar și gândurile părintești ale Întâistătătorului pentru nevoitoarele acestui locaș monastic.

Schitul de maici „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din satul Șuri, raionul Drochia a fost înființat în anul 2007, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la inițiativa părintelui duhovnic SAVATIE.

În prezent, aici se desfășoară lucrările de înălțare a bisericii principale, dar și a unor edificii auxiliare.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
905

Milostenia care nu ne costă absolut nimic

Există şi alte feluri de milostenie duhovnicească. De exemplu, îl ajut trupeşte pe un om când nu poate să lucreze sau să se îngrijească. Există atâţia bolnavi, atâţia fraţi de-ai noştri care au nevoie de ajutor. Mă duc şi îl mângâi pe cel deznădăjduit. Toţi suferă de gânduri, de probleme sufleteşti şi toţi au nevoie de milostenia […]


Foto