ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț

430

În a doua partea zilei de miercuri, 14 septembrie 2022, obștea monahală a Mănăstirii ”Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț, condusă de Preacuviosul părinte stareț, arhimandritul Damian (Burlacu), a avut bucuria de a primi în vizită canonică pe Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, împreună cu Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Nicodim Arhiepiscop de Edineț și Briceni.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a luat cunoștință mai întîi de mersul vieții duhovnicești de aici, de programul de rugăciune şi de ascultare, după care a urmat prezentarea complexului Mănăstirii.

În Biserica mare a Mănăstirii, ÎPS Vladimir a înălțat rugăciuni în fața Icoanei Făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic-Ascultătoarea” și a rămas încîntat de frumoasele cîntări psaltice corului sfîntului lăcaș.

În semn de aleasă prețuire și amintire a acestei vizite, Mitropolitul a oferit în dar părintelui stareț o frumoasă cruce pectorală cu podoabe.

Din partea obștii monahale a Mănăstirii Zăbriceni în semn de dragoste fiască, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a primit în dar copia Icoanei a Maicii Domnului „Grabnic-Ascultătoarea”.

În această atmosferă duhovnicească plină de emoții plăcute Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir și-a încheiat vizita Sa în această sfântă mănăstire din Eparhia din Nordul Moldovei, mulțumind Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhimandritului Damian și obștii monahale pentru primirea călduroasă.

***

Tot în această zi, ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat șantierul bisericii cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1290

Să nu abandonăm sfințeniile

Când intru pe la casele credincioșilor și descopăr vreo icoană, cruce sau alt element religios mai vechi, le spun că dețin o adevărată comoară. Unii mai materialiști în ale lor îndrăznesc să mă întrebe cât valorează icoana moștenită de la bunici sau cartea după care se rugau înaintașii lor. Le răspund că nu are preț, […]