ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sf. Irh. Nicolae din s. Lozova, r. Strășeni

1544

În Duminica Vameșului și a Fariseului, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sf. Irh. Nicolae din satul Lozova, raionul Strășeni, cu prilejul celebrării celor 50 de ani de la nașterea părintelui-paroh, Prot. mitr. Petru Croitor.

Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Petru Croitor, parohul sf. lăcaș, Prot. mitr. Victor Mihalachi, Protopopul bisericilor din raionul Strășeni, Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea din mun. Chișinău și un sobor de preoți și diaconi.

Drept-slăvitorii creștini lozoveni au luat parte în număr mare la Serviciul divin duminical care marchează și începutul Triodului, o nouă perioadă a trăirilor duhovnicești aflate sub semnul pocăinței.

La Vohodul mic, parohul bisericii din Lozova, Prot. mitr. Petru Croitor, pentru activitatea rodnică timp de mai bine de două decenii în parohia Lozova, dar și cu prilejului aniversării a 50 de ani din ziua nașterii a fost decorat de către Mitropolit, cu înalta distincție mitropolitană – Ordinul „Meritul bisericesc”.

Pentru munca depusă la amenajarea cantinei parohiale, presbitera Mariana Croitor a fost decorată cu Ordinul bisericesc „Cuv. Parascheva”, de gr. II. De asemenea, și alți binefăcători ai lăcașului de cult au primit Diplome arhierești.

După Liturghie, toţi slujitorii au participat la un Tedeum de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra omagiatului părinte-paroh Petru.

Mai apoi, Înaltpreasfințitul Vladimir a adresat alese felicitări omagiatului, urându-i viață lungă, sub ocrotirea puterilor cerești, precum și statornicie întru buna păstorire a parohiei încredințate spre păstorire.

La rândul său, părintele Petru a mulțumit Întâistătătorului, preoților și întregului popor pentru rugăciunea comună săvârșită și pentru cuvintele alese de felicitare care i-au fost adresate în această zi aniversară – 50 de ani de la naștere.

La final, ÎPS Vladimir a adus un omagiu în fața monumentului din curtea bisericii, în memoria vrednicului de pomenire Mitropolitul Nestor Vornicescu al Olteniei (1 octombrie 1927 – 17 mai 2000), originar din Lozova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1590

Manifestările cultural-religioase consacrate Mitropolitului Nestor Vornicescu au demarat la Lozova

Duminică, 1 octombrie, în satul Lozova, r. Strășeni, baștina regretatului mitropolit Nestor Vornicescu al Olteniei (1927-2000), au demarat manifestările cultural-religioase consacrate celor 90 de ani de la nașterea ierarhului. Evenimentul este organizat de către Primăria și Parohia din Lozova, precum și de către membrii Centrului de Cercetări Istorice „Pr. Dumitru Bălașa”, Râmnicu Vâlcea, România, prilej […]

Articole postate de același autor
944

Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, prăznuit la Mănăstirea Curchi

În ziua cinstirii Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și a Praznicului domnesc al Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Egumen al Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului”, a oficiat duminică, 1/14 ianuarie 2018, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Părintelui nostru Ierarh Vasile cel Mare, la […]