În sâmbăta a II-a a Sfântului și Marelui Post, PS Siluan, Episcop de Orhei, a liturghisit la Sfânta Mănăstire Curchi

2765

Sâmbătă, în a doua săptămână a Sfântului și Marelui Post, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Porfirie, Arhiepiscopul Gazei (420), Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, înconjurat de soborul preoțesc al Mănăstirii Curchi.

Ierarhul, împreună cu credincioșii prezenți, s-a rugat în cadrul Sfintei Liturghii pentru odihna sufletelor celor din veac adormiți părinți, frați ai Sfintei Mănăstiri, și pentru toți binecredincioșii creștini mutați la Domnul.

De asemenea, după momentul împărtășirii credincioșilor cu Sfintele și de viață Făcătoarele lui Hristos Taine, PS Siluan, Episcop de Orhei, a amintit celor prezenți că în această zi, Sfânta noastră Biserică îi pomenește pe toți apărătorii credinței și pe cei care au învins lupta cu păcatul și au urmat lui Hristos cu credință: apostoli, mucenici, prooroci, ierarhi, cuvioși și drepți.

„Fericiţi sunt cei pe care i-ai ales şi i-ai primit, Doamne, şi pomenirea lor din neam în neam.” (Ps 64,4)

Sursa: http://manastireacurchi.md/


Articole Asemănătoare
1739

Ospăț euharistic în „Duminica lui Zaheu vameșul” la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Orhei

În „Duminica lui Zaheu vameșul” PS Părinte Siluan, Episcop de Orhei și Vicar mitropolitan a săvârșit cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Lupoaica, mun. Orhei. La slujirea euharistică, Prea Sfinția Sa a fost înconjurat de către un sobor preoțesc din cadrul Vicariatului […]

Articole postate de același autor
5124

La Dumnezeu este mult mai bun un păcătos smerit, decât un drept mândru

Cei ce nu au cârmuire, cad ca frunzele! şi  Mântuirea stă întru mult sfat,  zice Sfânta Scriptură. Întotdeauna, când vrem să facem ceva, să întrebăm. Oare când mergem pe un drum pe care nu-l cunoaştem, nu întrebăm? „Măi, dacă eu o iau la stânga sau la dreapta, nu mă rătăcesc? Încotro să apuc?” Şi nu […]