Duminica a XXI-a după Cincizecime, la biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Vasilcău, r. Soroca

1761

În Duminica a XXI-a după Cincizecime, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Vasilcău, r. Soroca.

PS Episcop Ioan a resfințit biserica după o perioadă de reparație și amenajări.

După Liturghie, Episcopul înconjurat de soborul preoțesc, a săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai târziu Preasfinția Sa a felicitat adunarea drept-măritoare cu ocazia acestui frumos prilej, apreciind în mod deosebit truda depusă de către părintele-paroh Prot. Vadim Zlotea.

Protopopul raionului, Protoiereul Nicolae Craveț, băștinaș din Vasilcău, a transmis consătenilor felicitări cu prilejul târnosirii bisericii, în care şi Sfinția Sa a slujit perioadă de trei ani.

La final, Prot. Vadim Zlotea, a mulțumit PS Episcop Ioan, preoților prezenți și credincioșilor pentru bucuria de a sluji împreună, făgăduind tuturor celor prezenți că și în viitor va depune strădanie necontenită întru propășirea Adevărului și a Sfintei noastre Ortodoxii.

Tot în această zi, Vlădica Ioan a sfințit şi o cantină socială de pe teritoriul bisericii, care a fost construită prin strădania preotului-paroh și a enoriașilor.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1214

Slujire arhierească în mijlocul obștii mănăstirii Țigănești de sărbătoarea Cuv. Irinarh de Rostov

La 13/26 ianuarie 2017, în ziua prăznuirii Sfântului Irinarh, zăvorâtul din Rostov, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Prea Sfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar mitropolitan,a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în biserica de iarnă cu hramul „Sf. Ier. Nicolae”, din cadrul mănăstirii Țigănești. Cu acest prilej, în dimineața zilei, Preasfinția Sa a fost […]

Articole postate de același autor
3680

Avem voie să-I cerem semne lui Dumnezeu?

Vedeţi, sunt semne şi semne. Dacă vă aşteptaţi să vă stingă Dumnezeu lumina ca să înţelegeţi că sunteţi orbi, n-o s-o facă! Există o pildă celebră, o parafrazez, sperând că nu o şi diluez, pe care IPS Antonie — Dumnezeu să-l odihnească – o pomenea tot timpul. Trei părinţi călugări – un franciscan, un dominican […]


Foto