ÎPS Mitropolit VLADIMIR a numit Duhovnicul-administrator al schitului de călugărițe „Sf. Irh. Nicolae” din s. Holercani, r-nul. Criuleni

436

Joi, 9 decembrie 2021, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, a oficiat un Te-deum în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din s. Holercani, r-nul. Criuleni, schit al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău.

Vizita arhipăstorească a avut loc în urma deciziei  Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 20 septembrie 2021, de a înființa schitul de călugărițe „Sfântul Ierarh Nicolae” din s. Holercani, r-nul. Criuleni al mănăstirii de călugărițe „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău și numirea Preacuviosului Arhimandrit Nicolae (Roșca) în funcția de duhovnic-administrator a acestui schit.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnic-administrator al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău și al schitului de maici „Sf. Irh. Nicolae” din s. Holercani, r-nul. Criuleni, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopopul de Criuleni și Dubăsari și un sobor de preoți și diaconi.

Spre final, Arhipăstorul a adresat un cuvânt de felicitare obștii, slujitorilor coliturghisitori și tuturor creștinilor care au participat la rugăciunea comună.

În conformitate cu ordinul comandantului BPDS „Fulger” din data de 1 decembrie 2021, PC Arhim. Nicolae (Roșca) a înmânat Înaltpreasfințitului VLADIMIR, medalia comemorativă „30 de ani a Brigăzii de poliție cu Destinație specială <Fulger> a IGP”

Preacuvioșia Sa a adus la cunoștință Înaltpreasfințitului Mitropolit despre lucrările prezente cât și despre cele ce vor urma pentru restaurarea Sfântului așezământ de pe malul bătrânului Nistru.

Tot în această zi, ÎPS Mitropolit VLADIMIR a efectuat o vizită pastorală împreună cu PC Arhim. Nicolae (Roșca), Prot. mitr. Teodor Pelin, Prot. Emanoil Grigoriev, parohul sfântului locaș, și preoții prezenți la biserica nouă din localitate cu hramul în cinstea „Sf. Irh. Nicolae”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursă: mitropolia.md


Articole postate de același autor
362

Sfințirea Liceului „Elada” din satul Măcărești, raionul Ungheni

Joi, 9 decembrie, 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în a doua parte a zilei, după activitatea arhipăstorească de la Centrul Eparhial din Mun. Ungheni s-a deplasat în satul Mărășești, raionul Ungheni, la Liceul ,,Elada”, care împlinește astăzi 14 ani de la înființare. Cu acest frumos prilej, la inițiativa Administrației Liceului și la îndemnul Înaltpreasfinției Sale a fost săvârșită slujba de sfințire a Liceului. […]


Foto