Festivalul Raional al Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe” la Telenești

228

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă asistăm la cele mai frumoase tradiţii și obiceiuri străvechi. Colindatul este cel mai important ciclu sărbătoresc popular tradiţional, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestări folclorice. Deprinderea de a colinda, de a saluta cu mare bucurie Naşterea Domnului, de a-L întâmpina cu urări, daruri și cântece este din cele mai vechi timpuri.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, la 13 ianuarie 2024 în incinta Consiliului Raional Telenești s-a desfășurat Festivalul Raional al Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe”, organizat de către Consiliul Raional Telenești, Secția Cultură, Tineret și Sport în colaborare cu Protopopiatul Telenești.

Cu un cuvânt de salut a venit Președintele Raionului Telenești dnul Iurie Tulgara. A urmat un mesaj de felicitare și binecuvântare din partea Protopopului Raionului Telenești Prot. Mitr. Marian Boldescu.

Pe scenă au evoluat 18 colective din cadrul parohiilor, școlilor și Caselor de Cultură din raion, care au încântat publicul cu cele mai frumoase și autentice colinde, vestind Taina Întrupării Domnului Nostru Iisus Hristos.

Spre final, comitetul organizatoric a mulțumit colectivelor prezente la festival iar tuturor participanților le-au fost oferite cadouri din partea Consiliului Raional Telenești. În cuvântul său de mulțumire părintele Protopop, Prot. Mitr. Marian Boldescu a menționat că Festivalul Raional al Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe” reprezintă un bun prilej de a-L mărturisi pe Mântuitorul Hristos cel Născut în peștera Betleemului, promovând valorile creștine și tradițiile folclorice.

Sursa: Protopopiatul Telenești


Articole postate de același autor
870

Prima ediție a emisiunii ”Descoperă Ortodoxia” – discuție la tema ”Familia creștină”

A fost dat startul unei noi emisiuni, intitulată „Descoperă Ortodoxia”, o emisiune marca Radio Orhei FM, în colaborare cu TV6. Tematica acestei emisiuni este una religioasă, vorbim despre istoria creștinismului, cultură, educație morală, biserica propriu-zisă și tradițiile moldovenilor care eronat sunt asociate tot cu aceasta. Sperăm mult ca publicul nostru să ne adreseze cât mai […]