„Întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut“

2283

Sfântul Sfințit Mucenic Vladimir al Kievului spunea: „O foarte bună moștenire pe care pot să o aibă copiii, este buna creștere de care trebuie să se bucure”. Iar Sfântul Teofan Zăvorâtul zice: „Dacă dorim să ne bucurăm de copii, trebuie să-i învățăm doar de bine”. Aceste sfinte îndemnuri, cât și altele asemenea, sunt totdeauna vii în conștiința Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, întrucât sub egida Preasfinției Sale se află orfelinatul de copii ,,Dreptul Iosif” din Chișinău, al cărui și director este.

Cei peste 60 de copiii, din acest orfelinat, provin din familii social-vulnerabile, sunt orfani sau sunt copii abandonați. Astfel, respectivii copii necesită nu doar condiții materiale mai bune – îmbrăcămine, hrană, odihnă sau jucării, dar mai ales, dragoste părintească.

De aceea, Preasfințitul PETRU, se îngrijește de acești copii nu doar material. Iar după o bună rânduială, în fiecare duminică seară, Preasfinția Sa, merge la orfelinat, unde discută sufletește și părintește cu copiii. Îngrijindu-se de buna lor educație, Preasfinția Sa controlează agendele elevilor, dîndu-le sfaturi și povețe pentru fiecare. Prin toate aceste momente Preasfințitul PETRU, creează o atmosferă familiar cu copii din orfelinat, suplinind astfel golul din sufletul și viața fiecărui copil.

Excepție nu a fost nici ziua de astăzi, 22 ianuarie 2017, duminica după Bobotează, întrucât Preasfinția Sa, după oficierea sfintei Liturghii de la Catedrala Episcopală „Bnc. Knz. Alexandru Nevschi” or. Ungheni, s-a deplasat la orfelinat pentru a se întâlni cu copii, unde a discutat părintește despre problemele și necesitățile fiecăruia. Această grijă neobosită față de copii, a Preasfințitului PETRU, este motivată profund de cuvintele Mântuitorului: „Cine face ceva, unuia mai mic, Mie îmi face”.

sursa http://episcopia-ungheni.md/


Articole Asemănătoare
1343

Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”

În sîmbăta din prima săptămînă a Postului Mare, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeeasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni. După cum este specific Postului Mare, numeroși creștini din întrega lume și-au îndreptat astăzi pașii către sfînta biserică pentru a primi Taina Mărturisirii […]

Articole postate de același autor
1302

Părintele Ciprian Grădinaru: Putea să fie o calamitate mult mai grea. Ne smerim, facem ascultare

În cadrul unor declarații oferite pentru Agerpres de Florii, Părintele Arhimandrit Cirpian Grădinaru a îndemnat la conștiență și realism, la smerenie, pace și ascultare în condițiile dificile cauzate de pandemia de coronavirus. „Ferească Dumnezeu! Putea să fie o altă calamitate de altă natură, mult mai grea, mult mai mare, mult mai traumatizantă, cu efecte nocive […]


Foto