„Întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut“

1841

Sfântul Sfințit Mucenic Vladimir al Kievului spunea: „O foarte bună moștenire pe care pot să o aibă copiii, este buna creștere de care trebuie să se bucure”. Iar Sfântul Teofan Zăvorâtul zice: „Dacă dorim să ne bucurăm de copii, trebuie să-i învățăm doar de bine”. Aceste sfinte îndemnuri, cât și altele asemenea, sunt totdeauna vii în conștiința Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, întrucât sub egida Preasfinției Sale se află orfelinatul de copii ,,Dreptul Iosif” din Chișinău, al cărui și director este.

Cei peste 60 de copiii, din acest orfelinat, provin din familii social-vulnerabile, sunt orfani sau sunt copii abandonați. Astfel, respectivii copii necesită nu doar condiții materiale mai bune – îmbrăcămine, hrană, odihnă sau jucării, dar mai ales, dragoste părintească.

De aceea, Preasfințitul PETRU, se îngrijește de acești copii nu doar material. Iar după o bună rânduială, în fiecare duminică seară, Preasfinția Sa, merge la orfelinat, unde discută sufletește și părintește cu copiii. Îngrijindu-se de buna lor educație, Preasfinția Sa controlează agendele elevilor, dîndu-le sfaturi și povețe pentru fiecare. Prin toate aceste momente Preasfințitul PETRU, creează o atmosferă familiar cu copii din orfelinat, suplinind astfel golul din sufletul și viața fiecărui copil.

Excepție nu a fost nici ziua de astăzi, 22 ianuarie 2017, duminica după Bobotează, întrucât Preasfinția Sa, după oficierea sfintei Liturghii de la Catedrala Episcopală „Bnc. Knz. Alexandru Nevschi” or. Ungheni, s-a deplasat la orfelinat pentru a se întâlni cu copii, unde a discutat părintește despre problemele și necesitățile fiecăruia. Această grijă neobosită față de copii, a Preasfințitului PETRU, este motivată profund de cuvintele Mântuitorului: „Cine face ceva, unuia mai mic, Mie îmi face”.

sursa http://episcopia-ungheni.md/


Articole Asemănătoare
1773

PS Petru: Dacă am şti cât de mult ne iubeşte Maica Domnului

Iubiţii întru Hristos fraţi şi surori, întotdeauna noi creştinii ortodocşi trebuie să aducem cuvinte de laudă Maicii Domnului, dar mai cu seamă atunci cînd biserica cinsteşte prin slujbele ei un eveniment sau o întîmplare din viaţa Maicii Domnului, care ne este şi mama noastră cea bună. La toate sărbătorile închinate Preasfintei Fecioarei Maria, găsim cuvinte […]

Articole postate de același autor
2278

Ani buni și fericiți, zile bune, viitorul, așa cum dorim să-l avem!

Poetul Mihai Eminescu are o poezie în care spune așa: „Cu mâine, zilele-ți adaugi,/ Cu ieri, viața ta ți-o scazi, / Având cu toate astea-n față,/ De-a pururi, ziua cea de azi.” Așa e rânduiala lui Dumnezeu, ca cele ce le trăim să treacă și să și rămână, să treacă și să se adauge la […]