Întrevedere cu Raportorul special ONU, dna Rita Izsak-Ndiaye

1449

PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, dimpreună cu Secretarul mitropolitan prot. mitr. Vadim Cheibaș, ca urmare a binecuvântării Întâistătătorului BOM, ÎPS Mitropolit Vladimir au avut astăzi la reședința mitropolitană o întrevedere cu Raportorul special ONU, dna Rita Izsak-Ndiaye.

În cuvântul de salut, PS Episcop Ioan a menționat că Direcția mitropolitană în ultima perioadă, a făcut eforturi considerabile pentru păstrarea şi promovarea drepturilor minorităţilor naţionale. „Consider că în Biserică este oportun să se discute şi să se promoveaze egalitatea, nediscriminarea şi toleranţa, pentru formarea unei societăţi trainice și curate, atâta timp, cât toate aceste drepturi nu încalcă preceptele evanghelice și fundamentele creștine”, a conchis Episcopul vicar.

Dna Rita Izsak-Ndiaye a mulţumit pentru disponibilitate şi receptivitate. „Sunt pentru prima dată în Republica Moldova şi este foarte important să cunosc părerea dumneavoastră, dar ţin să remarc că aştept să veniţi şi cu soluţii concrete pe care le vedeţi în rezolvarea  problemelor cu care vă confruntaţi”, a subliniat ea.

Ţinem să menţionăm că Raportorul special are planificată o agendă amplă care cuprinde mai multe vizite în teritoriu şi anume în localităţile unde locuiesc compact reprezentanţii minorităţilor naţionale inclusiv UTA Găgăuzia, municipiul Bălţi, Taraclia, Soroca, Edineţ, Drochia, Orhei precum şi regiunea transnistreană.

Principalele obiective ale vizitei constituie examinarea la faţa locului a situaţiei minorităţilor naţionale, religioase şi lingvistice. De asemenea, mandatorul special intenţionează să evalueze nivelul de implementare a declaraţiei ONU cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice, prin intermediul legislaţiei, politicilor şi acţiunilor practice.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
3728

Cuvânt la Acoperământul Maicii Domnului

„Astazi, poporul cel binecredincios, luminat praznuind, umbriți fiind prin venirea Ta, Maica lui Dumnezeu, și cautând către preacinstita icoana Ta, cu umilință grăim: Acoperă-ne pe noi cu cinstitul Tău Acoperământ și ne scapă  de tot răul, rugând pe Fiul Tău, Hristos, Dumnezeul nostru, să mântuiască sufletele noastre.„ Femeie, iată fiul tău! (Ioan 19,26). Sunt printre […]

Articole postate de același autor
2206

Dragostea adevărată va veni într-un singur caz: dacă vei putea să te maturizezi

Pentru a deveni matur, fiecare dintre noi trebuie să depună efort pentru a se schimba: să depună efort împreună cu ceilalți oameni, și cu cei apropiați, și cu cei depărtați, și acasă, și cu vecinii, și la muncă, și în tramvai, și pe stradă. Este vorba de un efort zilnic de modelare a propriei personalități, a […]