Sfinţindu-se apele să ne sfinţim şi viaţa

1478

În aceste zile apele Iordanului, dar şi ale întregii lumi, devin vindecătoare. Toate apele se sfinţesc prin taina scufundării Fiului lui Dumnezeu în Iordan.

Sufletele noastre se curăţesc, raiul se deschide din nou pentru omenire. Soarele dreptăţii ne luminează şi ne uşurează de plânsul cel vechi a lui Adam.

O picătură din Iordan sfinţeşte vieţile noastre, sfinţeşte casele şi gândurile noastre.

Prin această apă sfinţită Dumnezeu innoieşte inimile şi feţele celor care o primesc cu bucurie şi nădejde. Dumnezeu ne sfinţeşte viaţa, aşteptând de la noi un singur lucru, SCHIMBAREA.

Să ne rugăm Mântuitorului Hristos să ne binecuvânteze prin această apă sfinţită, pe noi şi casele noastre, pentru ca viaţa noastră să devină lumină din lumina lui Dumnezeu şi bucurie din bucuria sfântă a Sa, spre slava Preasfintei Treimi şi spre a noastră mântuire.

PS Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
697

Duminica după Botezul Domnului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

În Duminica după Botezul Domnului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a fost prezent în mijlocul mulţimii enoriaşilor Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din oraşul Orhei, unde, înconjurat de soborul slujitorilor Catedralei, a oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie. După citirea pericopei evanghelice, Prea Sfinţia Sa a rostit un cuvînt de învăţătură în care evidențiat […]