Întâistătătorul a liturghisit la Hramul Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia

738

Mănăstirile, spunea într-un cuvânt de-al Său, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, au fost dintotdeauna o mare bogăție materială a Bisericii și o podoabă morală a poporului nostru.

Vineri, 8 noiembrie 2019, în ziua praznicului Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din orașul Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia.

Alături de ÎPS Vladimir au înălțat rugăciuni: PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PC Arhim. Paisie (Cecan), starețul Mănăstirii Noul Neamț, Prot. mitr. Petru Cheleș, Protopop de Ceadâr Lunga, precum și numeroși clerici din cuprinsul Episcopiei de Cahul și Comrat.

Printre mulțimea credincioșilor la serviciul divin au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice locale, ctitori și prieteni ai Mănăstirii din această localitate.

Pentru meritele deosebite și aportul adus la revigorarea vieții monahale în această Mănăstire, Întâistătătorul a decorat-o pe stareța Mănăstirii Egumena Elizaveta cu Ordinul bisericesc „Sf. Cuv. Agafia de la Cușelăuca”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, clerul și credincioșii au săvârșit înconjurul Bisericii cu citirea pericopelor evanghelice, după care ÎPS Mitropolit Vladimir a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a adresat totodată un mesaj de felicitare cu prilejul sărbătoririi Hramului Mănăstirii.

Cu un cuvânt de mulțumire a venit și Episcopul locului PS Anatolie, care a mulțumit Mitropolitului pentru grija părintească și bucuria de a liturghisi împreună, în această zi închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Drept amintire a rugăciunii comune de astăzi, peste 150 de credincioși au primit în dar din partea Întâistătătorului câte un exemplar al Noului Testament.

La final, toți cei prezenți au fost invitați la agapa de sărbătoare pregătită cu multă dragoste de obștea Mănăstirii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
8785

Să nu bravaţi!

Primul sfat pe care vi-l dau: să nu bravaţi! Să nu ţineţi crucile afară! Să nu faceţi ca Sfântul Petru: „Dacă toţi Te vor părăsi, eu nuuu!” Ce consider eu cel mai important: să vă daţi seama care-i deosebirea între a brava şi a face ce vrea Dumnezeu. Asta aş vrea s-o înţelegeţi foarte bine, […]