Cartea veche religioasă în spațiul autohton – tema serii duhovnicești cu dr. Igor Cereteu

1663

Miercuri, 29 noiembrie, zeci de tineri și-au îndreptat pașii spre capela USM, participând la slujba Acatistului Sf. Duh.
Apoi a avut loc seara duhovnicească cu tema ” Cartea veche religioasă în spațiul autohton”, avându-l drept invitat pe unul din puținii specialiști în domeniu dr. conf. Igor Cereteu.

Cercetătorul a adus cu el câteva cărți din sec. XVIII-XIX și cataloage cu cărțile vechi care au circulat și se mai păstrează pe teritoriul Republicii Moldova.

I.Cereteu a vorbit despre carte în general, pornind de la primele cărți în spațiul nostru, până la înființarea unor tiparnițe și cele mai reprezentative scrieri pe care le-am moștenit în limba maternă.

Tinerii prezenți s-au arătat interesați de specificul cărților religioase, adresând diverse întrebări, la care invitatul a răspuns cu multă amabilitate.

Pr. Octavian Moșin


Articole postate de același autor
3312

„Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae şi Sfântul Nectarie”

Iată-mă în faţa unui fapt interesant şi îmbucurător. De ce spun asta? Fiindcă odată ce treci printr-o experienţă grea ai unele reţineri în a-ţi spune „povestea”, trăirea (pentru că, în general, oamenii au reticenţă, sunt speriaţi întâlnind astfel de cazuri, nu o spun asta pentru a-i judeca, îi înţeleg, ci ca o constatare). Vreau să consider […]


Foto