Cartea veche religioasă în spațiul autohton – tema serii duhovnicești cu dr. Igor Cereteu

1233

Miercuri, 29 noiembrie, zeci de tineri și-au îndreptat pașii spre capela USM, participând la slujba Acatistului Sf. Duh.
Apoi a avut loc seara duhovnicească cu tema ” Cartea veche religioasă în spațiul autohton”, avându-l drept invitat pe unul din puținii specialiști în domeniu dr. conf. Igor Cereteu.

Cercetătorul a adus cu el câteva cărți din sec. XVIII-XIX și cataloage cu cărțile vechi care au circulat și se mai păstrează pe teritoriul Republicii Moldova.

I.Cereteu a vorbit despre carte în general, pornind de la primele cărți în spațiul nostru, până la înființarea unor tiparnițe și cele mai reprezentative scrieri pe care le-am moștenit în limba maternă.

Tinerii prezenți s-au arătat interesați de specificul cărților religioase, adresând diverse întrebări, la care invitatul a răspuns cu multă amabilitate.

Pr. Octavian Moșin


Articole postate de același autor
7283

Știați că depresia are cea mai directă legătură cu oboseala?

Știați că depresia are cea mai directă legătură cu oboseala? Despre aceasta scria Sfîntul Ioan Casian încă în secolul al IV-lea, recomandînd asceților să găsească un echilibră între somn și post pentru a nu epuiza organismul și astfel să cadă în depresie, patima care descurajează și face pe oricine să abandoneze tot binele pe care […]