Închinarea la Peștera Nașterii Domnului Iisus Hristos, din Betleem

537

Sîmbătă, 16 iulie, 2022, în a doua zi de pelerinaj în Țara Sfântă, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, împreună cu grupul de pelerinii, după ce au vizitat Palatul Patriarhiei din Ierusalim, întâlnindu-se cu Preafericitul THEOPHIL al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, vizitând apoi Mănăstirile Cuvioșilor Sava cel Sfințit și Teodosie cel Mare, s-au deplasat la Betleem, oraș cu o bogată încărcătură istorică de origine biblică, ce se află la circa 9 km sud de Ierusalim.

La Betleem, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu pelerinii au vizitat Biserica Naşterea Domnului, locul unde chiar s-a născut Mântuitorul, și unde a fost ridicată în timp această biserică, ce a devenit un important loc de închinare creștină. Specificăm că acest sfânt locaș, este una dintre cele mai vechi biserici creştine din lume păstrate până astăzi.

După ce Înaltpreasfinția Sa dimpreună cu pelerinii s-au închinat exact locului ce indică unde a fost născut Iisus Hristos, s-au închinat și la celelalte sfințenii din această biserică.

Menționăm că aici, Ierarhul dimpreună cu pelerinii au luat parte la slujba privegherii (vecernia și utrenia).

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1607

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir – Sfântul Tesalonicului

La 26 octombrie/8 noiembrie sărbătorim pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ale cărui sfinte moaște se află în Tesalonic. Aici, grecii i-au ridicat Sfântului Mucenic Dimitrie o biserică impunătoare pe locul martiriului. Sfântul Dimitrie este cinstit în mod deosebit de grecii din Tesalonic, fiind ocrotitorul metropolei, dar și de către credincioșii de pretutindeni, […]