Închinarea la Peștera Nașterii Domnului Iisus Hristos, din Betleem

124

Sîmbătă, 16 iulie, 2022, în a doua zi de pelerinaj în Țara Sfântă, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, împreună cu grupul de pelerinii, după ce au vizitat Palatul Patriarhiei din Ierusalim, întâlnindu-se cu Preafericitul THEOPHIL al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, vizitând apoi Mănăstirile Cuvioșilor Sava cel Sfințit și Teodosie cel Mare, s-au deplasat la Betleem, oraș cu o bogată încărcătură istorică de origine biblică, ce se află la circa 9 km sud de Ierusalim.

La Betleem, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu pelerinii au vizitat Biserica Naşterea Domnului, locul unde chiar s-a născut Mântuitorul, și unde a fost ridicată în timp această biserică, ce a devenit un important loc de închinare creștină. Specificăm că acest sfânt locaș, este una dintre cele mai vechi biserici creştine din lume păstrate până astăzi.

După ce Înaltpreasfinția Sa dimpreună cu pelerinii s-au închinat exact locului ce indică unde a fost născut Iisus Hristos, s-au închinat și la celelalte sfințenii din această biserică.

Menționăm că aici, Ierarhul dimpreună cu pelerinii au luat parte la slujba privegherii (vecernia și utrenia).

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
313

Ziua Familiei: Acțiuni social-caritabile pentru zeci de familii aflate în dificultate și refugiați ucraineni

Ziua Internaţională a Familiei este sărbătorită anual în data de 15 mai, iar Biserica Ortodoxă din Moldova a organizat cu acest prilej mai multe acțiuni social-caritabile în sprijinul și ajutorarea a zeci de familii creștine aflate în dificultate, precum și familii de refugiați ucraineni aflați în țara noastră. Astfel, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul […]


Foto