Drumul Crucii și Sfânta Liturghie în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

440

În seara zilei de Sîmbătă, 16 iulie, 2022, în a doua zi de pelerinaj în Țara Sfântă, spre miezul nopții deja, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, împreună cu grupul de pelerinii, au săvârșit Drumul Crucii, acea cale pe care Hristos a parcurs-o până la Golgota, suferind nenumărate chinuri, pe care le-a răbdat pentru a noastră mântuire.

Pe acest Drum al Crucii, așa cum este specific, Ierarhul dimpreună cu pelerinii au purtat câte o cruce, ca simbol a Crucii purtate de Hristos, comemorând și meditând duhovnicește la patimile Mântuitorului.

La miezul nopții, nopții deja, înspre duminica a V-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, cu binecuvântarea Preafericitul Patriarh THEOPHIL al III-a, a sluji Sfânta Liturghie în biserica Sfântului Mormânt.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a coliturghisit alături de un Ierarh al locului, reprezentant al Patriarhiei Ierusalimului. La această Sfântă Liturghie deosebită s-au învrednicit a sluji și clericii participanți la pelerinaj.

Cu binecuvântarea Chiriarhului, Sfânta Evanghelie din cadrul Sfintei Liturghii a fost citită de către Protodiaconul Victor ROTARI, în limba română, iar rugăciunea domnească, Tatăl nostru…, a fost cântată de pelerini noștri.

După rugăciunea Tatăl nostru…, pelerinii spovedindu-se, au primit binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale de a se împărtăși cu Sfântul Trup și Scumpul Sânge a lui Hristos.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
8037

Taina Sfintei Cununii

O femeie necăjită a venit la un preot să-i ceară sfat: – Vă rog, părinte, ajutaţi-mă cu un sfat. N-am înțelegere în casă. Bărbatul meu cheltuieşte mai mult decât câştigăm. Uneori bea, alteori ne certăm. Datoriile cresc, iar noi şi copiii trăim tot mai rău. – Lasă femeie, o să vorbesc eu cu el. După […]