Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și slujba Aghiezmei Mari în ajunul Praznicului Botezului Domnului la Catedrala episcopală din Soroca

262

În ajunul prăznuirii Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, 18 ianuarie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, apoi slujba Aghiezmei Mari la Catedrala episcopală din Soroca.

După Sfânta Evanghelie Preasfințitul Episcop Ioan a rostit cuvântul de învățătură, în care a arătat care sunt învățăturile ce reies din pericopa evanghelică citită astăzi de la Sfântul Evanghelist Marcu.

Slujba Aghiezmei Mari se săvârșește atât în ajunul Bobotezei, când se sfințește apa cu care preoții binecuvântează apoi casele credincioșilor, cât și în însăși ziua Bobotezei, când se sfințește Aghiasma pe care credincioșii o iau la casele lor, pentru tot anul.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
771

Smerenia o dobândim în dar de la Domnul pe măsură ce împlinim poruncile Lui

Smerenia o dobândim în dar de la Domnul pe măsură ce o cerem şi împlinim poruncile Lui, demascând mereu acel insidios „m-ai văzut?” (slava deşartă) şi mulţumind lui Dumnezeu pentru orice faptă care ni se pare bună, pricepând că nimic nu putem face fără El. Învaţă să nu ripostezi, să nu te justifici, să nu […]


Foto