Sfânta Liturghie de Sărbătoarea Împărătească a Înălțării Domnului la Mănăstirea Ciuflea

881

Înălțarea Domnului Iisus Hristos este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe, prăznuită la patruzeci de zile după Sfintele Paști.

La patruzeci de zile după Înviere, în timp ce îi binecuvânta pe ucenicii Săi (Evanghelia după Luca 24:50-51), Hristos s-a înălțat la Cer, luându-și locul de-a dreapta Tatălui (Evanghelia după Luca 16:19).

Sărbătoarea Împărătească a Înălțării Domnului a fost marcată la Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea prin slujba Privegherii (din seara zilei de miercuri, 27 mai) și Sfânta Liturghie (joi dimineața, 28 mai), oficiată în Catedrala Mănăstirii de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca) și un sobor de preoți și diaconi.

TeleRadio Moldova 1 a transmis în direct începând cu ora 8.30, slujba Sfintei Liturghii. Comentariile în timpul transmisiunii au fost oferite de către jurnalistul Iulian Proca.

Numeroși credincioși s-au rugat în curtea Mănăstirii la slujba închinată Înălțării la Cer a Domnului nostru Iisus Hristos prin care se încheie ciclul liturgic post-pascal.

După citirea pericopei evanghelice de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, Preacuviosul Părinte Nicolae a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit celor prezenți despre semnificațiile praznicului Înălţării Domnului, dar şi despre faptul că anume prin Înălțare întrevedem scopul și deplinătatea Învierii lui Hristos… și împreună cu Hristos se înalță și firea umană.

În deplină împăcare sufletească şi dragoste pentru Hristos, au fost înălțate și rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile cele cereşti, mila şi îndurarea de Bunului şi Dreptului Dumnezeu.

După slujbă, toţi cei prezenţi în Catedrală au primit binecuvântarea Părintelui Arhimandrit Nicolae şi îndemnuri spre fapte bune şi de folos sufletului.

 

Sursa: ciuflea.md


Articole postate de același autor
1238

Mesajul PS Ioan Moşneguţu la începutul Postului Mare

Începând de azi, creștinii ortodocși intră în Postul Mare sau Postul Paștelui, așa cum este cunoscut de către toți credincioșii. Iată câteva sfaturi duhovnicești, rostite de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca și Vicar al Mitropoliei Moldovei. Postul Paștelui este perioada de pregătire duhovnicească înainte de Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos și este cel mai […]


Foto